Home / After Work / LifeStyle / Čudesni WD: Uklanja mrlje, sprječava nastanak kamenca

Čudesni WD: Uklanja mrlje, sprječava nastanak kamenca

WD-40 ja poznata tekućina u spreju koja služi za odmašćivanje, podmazivanje i kao zaštita od korozije, no primjena WD ne staje samo na mehanici. Otkrijte kako može olakšati život.

WD-40 je svjetski poznati sprej koji se koristi u mehanici za podmazivanje i zaštitu od korozije, ali to nije jedino što on radi. Naime, WD ima velik broj primjena korisnih u kućanstvu koje vam doista mogu olakšati život, ali i sačuvati budžet zbog kupovine više specifičnih sredstava.

Ako vam je zapeo komad nakita, npr. prste, te ga nikako ne možete skinuti, pošpricajte s malo WD-a i samo će kliznuti.

Ako vam kroz prozor ulaza razni hodajući insekti (poput žohara), pošpricaje ga izvana i bit će im preklizavo za penjanje.

Uz pomoć WD-a možete lako ukloniti žvakaću gumu iz kose ili iz odjeće, pošpricajte i počešljajte ili uklonite s četkom Kod tvrdokornih mrlja na podovima i radnim plohama.

WD djeluje čudotvorno uz malo spreja i pamučnu krpicu za brisanje, osobito jer ne nagriza površine kao druga, abrazivna sredstva.

Ako vam je ponestalo Sanitara ili sličnog sredstva za čišćenje WC školjke, WD će jednako učinkovito obaviti posao WD je dobra zamjena spreja za impregnaciju – naprosto nasprejajte obuću i jakne te neće propuštati vodu.

Ako želite očistiti svoje registracije tablice koje su promijenile boju i pune su mrlja, WD to lako čini.

Kako bi spriječili nakupljanje snijega na prozorima, naprosto našpricajte WD-a po staklu pa će on naprosto kliznuti dolje.

WD se može koristiti i za uklanjanje psećeg izmeta s obuće ako ste u njega ugazili – našpricajte ga i koristite staru četkicu da biste očistili sitne pukotine i utore.

WD-om možete uklanjati stare naljepnice s prozore, kao i ostatke ljepila po raznim površinama.

Ovo sredstvo efikasno čisti i podmazuje žice od gitare Uz malu količinu spreja nestat će mrlje s tepiha ako ih obrišete vlažnom spužvicom.

WD čisti i hladnjak bez posebnog struganja, no potrebno ga je dobro isprati vodom.

WD-om možete efikasno njegovati kožnati namještaj, poput kauča i fotelji Pošpricate li WD s unutrašnje strane tuš kabinu, voda će s nje kliziti te ćete tako spriječiti nastanak kamenca.

Ako na automobilu imate boju s drugog vozila, ukloniti je možete WD-om WD će poslužiti i za obnavljanje starih plastičnih garnitura za terasu ili vrt – vratit će boju i sjaj.

Izvor/24sata.hr/

poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

Lijek za mršavljenje koji je izazvao buru oduševljenja stiže na kapaljku

Danska farmaceutska kompanija Novo Nordisk lansirat će svoj iznimno popularan lijek za mršavljenje Wegovy u …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)