Home / After Work / Spalleti: Džeko bi saigračima trebao platiti večeru

Spalleti: Džeko bi saigračima trebao platiti večeru

Fudbaleri Rome u petak uvečer ostvarili su važnu pobjedu od 3:1 na gostovanju kod Carpija, a ono što najviše raduje navijače popularne “vučice” je gol koji je postigao bh. reprezentativac Edin Džeko nakon 709 minuta. Ni trener Luciano Spalleti nije krio zadovoljstvo zbog osvojena tri boda i gola Džeke, ali mu je poručio da bi trebao platiti večeru saigračima.

Roma je odigrala očajno prvo poluvrijeme koje je završeno bez golova, da bi u nastavku uslijedio fudbalski spektakl. Gosti su poveli golom Lucasa Dignea u 56. minuti, ali je Carpi izjednačio samo pet minuta kasnije preko Kevina Lasagne. Izgledalo je kao da će to biti još jedna od onih utakmica u kojima Roma ne može slomiti protivnika. No, onda je Mohamed Salah u 84. minuti sjajno prošao po desnoj strani, stigao do peterca, a onda uposlio Edina Džeku kojem sa dva-tri metra nije bilo teško da pogodi za 2:1. Tačku na i stavio je upravo Salah minutu kasnije golom za konačnih 3:1.

“Bio je ovo veliki test karaktera naše ekipe. Igrači su bili u utakmici svih 90 minuta i pokazali dosta kvaliteta. Kada je Carpi izjednačio vidjelo se da je u njih ušao strah, ali to je kratko trajalo. Brzo su se oporavili i znali su šta treba da rade. Posebno mi je drago što nisu promijenili stav, sada mogu biti mirniji”“, rekao je Spalleti, a potom na upit novinara prokomentarisao partiju Džeke:

“Ekipa ga je pratila bolje nego ranije. On je došao iz Engleske gdje je navikao da igra u formaciji 4-4-2 i da uz sebe u napadu ima još jednog saigrača. Nije lako naviknuti se na takvu promjenu. Jake ekipe poput Napolija, Juventusa, Fiorentine bez problema se transformišu iz jednog modela u drugi. Salah? Ponekad ne da loptu svojim saigračima na vrijeme i dosta smo se šalili na njegov račun. Međutim, protiv Carpija je napravio savršenu asistenciju za Džeku, koji mora platiti večeru ekipi.”

Kapiten reprezentacije BiH u Romu je stigao prošlog ljeta iz Manchester Cityja. Do sada je odigrao 26 utakmica u svim takmičenjima i postigao šest golova. U Serie A pogodio je četiri puta. Zanimljivo posljednji prvenstveni gol prije sinoćnjeg Carpiju dao je prije 166 dana, 21. novembra 2015. u gostujućem remiju 2:2 kod Bologne.

poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

Lijek za mršavljenje koji je izazvao buru oduševljenja stiže na kapaljku

Danska farmaceutska kompanija Novo Nordisk lansirat će svoj iznimno popularan lijek za mršavljenje Wegovy u …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)