Home / Vijesti / BiH / Simčić: Q MAX goriva ispunjavaju stroge EURO 6 standarde kvalitete i čistoće

Simčić: Q MAX goriva ispunjavaju stroge EURO 6 standarde kvalitete i čistoće

Posljednjih godina mnogo se govori o ozbiljnim razmjerama zagađenosti i negativnom utjecaju loše kvalitete zraka po stanovništvo u zemljama jugoistočne Evrope. Nastojanjem očuvanja životne sredine i euro standardi su tokom godina postajali sve strožiji.

“Petrol BH Oil Company d.o.o. kao društveno odgovorna kompanija prati svjetske i evropske trendove kada je u pitanju poboljšanje kvalitete goriva. Generacija Q MAX goriva zadovoljava najnovije zahtjeve proizvođača motora, evropsko zakonodavstvo te nadmašuje postojeće standarde na tržištima i što je najvažnije, ispunjava strogi EURO 6 standard”, navode iz Petrola.
maxresdefaultEURO 6 standard donosi veliki korak u snižavanju emisija motornih pogona, prilikom čega se još dodatno smanjuju emisije dušikovih oksida i tvrdih čestica u ispuhu, što je potvrdio i specijalista za naftne derivate iz Slovenije, Silvan Simčić

635143553324375265_silvan_(3_of_4)“EURO norme (EURO 0) prvi put uvedene su početkom 90’ godina sa ciljem ograničenja štetnih emisija, koje su produkt sagorjevanja u pogonskim motorima vozila. Te norme su se vremenom sve više dopunjavale i zaoštravale. Euro norme u prvom redu važe za proizvođače motora i vozila ali su kroz vrijeme značajno utjecale i na kvalitet goriva. Zahtjeve propisane najnovijom normom EURO 6 moguće je zadovoljiti samo upotrebom kvalitetnih bezsumpornih goriva. Goriva Petrol Q Max normu EURO 6 u cjelini ispunjavaju”, kazao je Simčić.

Q MAX goriva možete točiti na 36 benzinskih stanica u cijeloj Bosni i Hercegovini.

poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)