Home / Vijesti / BiH / PDP: Šta je sa privatizacionim ugovorom Boske?

PDP: Šta je sa privatizacionim ugovorom Boske?

Partija demokratskog progresa (PDP) ponovo je danas zatražila od uprave banjalučke Robne kuće Boska odgovor na pitanja gdje je ugovor o privatizaciji i da li je ispoštovan.

“Ponovo pitamo da li ste obmanuli Narodnu skupštinu Republike Srpske i šta ste uradili po osnovu obaveze za emitovanih 15 miliona KM obveznica koje je Republika Srpska, pod veoma sumnjivim i rizičnim okolnostima, kupila nakon privatizacije, što je iskazano u nalazu Glavne službe za reviziju”, navode iz PDP-a.

Iz ove partije poručuju upravi Robne kuće Boska da će odgovarati, jer ih je obmanula, kao i građane Republike Srpske.

“Činjenica da su poslanici PDP-a na sjednici Narodne skupštine Srpske glasali za Vladin prijedlog o privatizaciji daje nam za pravo da tražimo odgovornost uprave Robne kuće Boska i sve detalje u vezi sa privatizacionim ugovorom”, navodi se u saopštenju.

Uprave Robne kuće Boska saopštila je u petak, 5. februara, da su poslanici PDP-a u Narodnoj skupštini Srpske glasali za Vladin prijedlog o privatizaciji Boske i time direktno uticali na izbor sadašnjeg većinskog vlasnika i potpisivanje kupoprodajnog ugovora.

Uprava ovog tržnog centra pozvala je predstavnike svih političkih partija da prestanu da koriste Bosku za međustranačke obračune i omoguće joj normalan rad i funkcionisanje.

izvor/srna/

poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)