Home / Vijesti / BiH / Počelo je POZOVITE i donirajte 2KM za banku koštane srži

Počelo je POZOVITE i donirajte 2KM za banku koštane srži

Akcija ”Srcem za banku koštane srži” počela je večeras od 20 sati u direktnom prijenosu u programu Radio-televizije Bosne i Hercegovine. Cilj akcije je osigurati sredstva za prvu bh. banku koštane srži i njen centralni registar.

Akciju je pokrenula nevladina organizacija Mala. Bh. banka koštane srži konačno je u poziciji da postane član svjetskog udruženja takvih banaka i da formira svoj registar što bi za građane naše zemlje bilo od neprocjenjivog značaja.

”Velika mi je čast što su me pozvali da učestvujem u ovoj humantiranoj akciji. Mislim da je ovaj projekat jako važan za cijelu BiH, oduševljena sam jer su zvali ljudi iz doslovno cijele Bosne i Hercegovine”, kazala je za portal Radiosarajevo.ba najbolja bh. sportašica Larisa Cerić.

Uspješan početka na BHT-u predvodile su brojne javne ličnosti: muzičari, glumci, pjevači, novinari, sportisti. Linije su otvorene jutros od 9 sati, a jednim pozivom građanke i građani BiH doniraju dvije marke.

Organizatori su poručili da je svaki poziv bitan, zamolivši dijasporu da se uključi u akciju. Moto je jasan – borimo se za život!

Radiosarajevo.ba

poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)