Home / Vijesti / BiH / Preporuka za najbolje europske startup događaje u 2016.

Preporuka za najbolje europske startup događaje u 2016.

Za sve vrijedne i hrabre startup poduzetnike INTERA Tehnološki Park donosi kratak pregled Startup događaja koje vrijedi posjetiti u 2016. Obzirom da je popis dosta dug, za početak su izdvojeni događaji za prvu polovicu godine.

Radi se o tekstu autorice Mashe Karan, portal AlphaGamma, koja je napravila je odličan pregled najvećih i najzanimljivih Startup događaja u Europi u godini koja je upravo započela.

SIJEČANJ

28.1. #ParisFounders, Tel Aviv – startup događaj  koji okuplja osnivače iz cijeloga svijeta i prilikom kojeg će biti lansirano pet najnovijih proizvoda, bilo da se radi o mlađim ili iskusnijim startupima.

27.-29.1. CPDP 2016 (Computers, Privacy& Data Protection), Brusselsvodeća svjetska multidisciplinarna konferencija koja nudi vrijedne informacije o pravnom, regulacijskom, akademskom i tehnološkim razvoju u području privatnosti i zaštite podataka.

30.-31.1. FOSDEM, Brussels – besplatni događaj na kojemu će se software developeri naći, surađivati i razmijenjivati ideje. Ove godine FOSDEM će okupiti 515 govornika i 557 događaja u 27 različitih dvorana.  Svake godine tisuće developera posjećuje ovaj događaj.

VELJAČA

9.-10.2. Lift Conference, Ženeva – konferencija o inovacijama i digitalnim tehnologijama.

10.-11.2. Finovate, London – konferencija za sve one koji  želi biti uključen u budućnost europskog bankarstva i financijskih tehnologija.

11.2. TechChill Baltics 2016, Riga – najatrativnija baltička tech i startup konferencija koja nudi inspirativne priče o iskustvu ključnih aktera iz industrije: poduzetnika, medija i investitora.

22.-26.2. Social Media Week, Hamburg, Jakarta, Lagos i New York – vodeća svjetska platforma i konferencija posvećena društvenim medijima i njihovom budućem razvoju okupit će pojedince koji obilikuju buduće načine na koji će društveni mediji i (mobilne) tehnologije utjecati na biznis, društvo i kulturu diljem svijeta.

25.-27.2. Startup Turkey, Antalya – Demo dan za turske i euroazijske starupe koji okuplja investitore iz cijeloga svijeta.

22.-25.2. Mobile World Congress, Barcelona – godišnje okupljanje mobilne industrije, organiziran od strane GSMA.

22.-25.2. 4YFN [4 Years From Now], Barcelona – dom rastuće globalne tech startup zajednice koja u obliku poslovne platforme stvara dugoročne veze između startupa, investitora i korporacija, pod vjerovanjem da je startup kultura vodeća snaga za promjenu u ekonomiji i poslovanju.

OŽUJAK

7.-9.3. QCon 2016, London – poslovni događaj koji će okupiti tehnološke lidere, arhitekte, inženjere i projekt menadžere koji potiču inovacije u svojim timovima.

8.3. Exec I/O Fintech, Frankfurt – najveća fintech konferencija u Europi, kojoj je moguće prisustvovati isključivo uz pozivnicu.

15.-16.3. SmashingConf 2016, Oxford – dvodnevna konferencija za koju organizatori odgovorno tvrde da ćete ju napustiti s brojnim alatima za pametna svakodnevna rješenja i tehnike, od fronteda i dizajna do UX.

15.-16.3 – Wearable Technology Show, London – jedan od najvećih networking događaja za wearable tehnologije i Internet of Things.

14.-18.3. CeBIT, Hannover – jedna od najvećih globalnih konferencija koja okuplja poduzetnike zainteresirane za velike podatke, digitalnu transformaciju, IOT i socijalno poduzetništvo.

18.-19.3. START Summit, St. Gallen – vodeća europska konferencija talenata za poduzetništvo i inovacije namijenjena studentima i startupima.

31.3.-3.4 The Gadget Show Live 2016, Birmingham – najveća tehnološka izložba u Ujedinjenom Kraljevstvu.

TRAVANJ

4.-7.4. MIPTV, Cannes – okupljanje tržišta TV-a i digitalnog sadržaja te profesionalaca koji djeluju u području industrije zabave.

8.-9.4 Startup Camp Berlin, Berlin – startup događaj namijenjen startupima u ranim fazama razvoja.

9.-11.4 Innovate Finance Global Summit, London – događaj koji pruža uvid u najnovija dostignuća u financijskim tehnologijama, te promovira uspjehe globalne FinTech zajednice.

12.-13.4. Wolves Summit, Varšava – najveće tehnološko okupljanje u Europi i pruža inovacije i najbolje prakse u prodaji, marketingu i tehnologiji.

19.-21.3. CEE Digital Summit, Sofija – najutjecajnije digitalno i tech okupljanje za tržište centralne i istočne Europe.

23.4. Startup Day Stockholm, Stockholm – okuplja startup ekosistem na jednodnevni program koji uključuje i Impact Expo te cjelodnevni Startup sajam zapošljavanja.

20.-22.4. Digital Media Europe, Beč – jedina europska konferencija fokusirana na digitalne prihode.

21.-22.4. Business Rocks 2016, Manchester – dvodnevni startup pitch natjecanja koje će okupiti 50 govornika svjetske klase (Steve Wozniak, Apple co-founder je jedan od headline speakera), 5000 međunarodnih tech osnivača, investitora, developera i novinara te 300 izlagača na 3 stage-a.

27.-28.4. Marketing Week Live 2016, London – jedan od ključnih događaja za sve koji su u marketinškoj istraživačkoj industriji.

SVIBANJ

10.-11.5. ICT Spring Europe, Luxemburg – vodeća konferencija u području informacijsko-komunikacijiskih tehnologija. Ovaj događaj nastoji demostrirati najnovije relevantne trendove i inovacije te propitati njihov utjecaj na društvo i radni svijet.

10.-11.5. Thinking digital, The Sage Gateshead – poslovni događaj o načinima na koje tehnologija oblikuje našu budućnost.

11.-13.5. Maastricht Week of Entrepreneurship, Maastricht – radionice, prezentacije i predavanja koja će okupiti će oko 500 studenata i poduzetnika.

11.-12.5. Adobe Summit EMEA 2016, London – konferencija o digitalnom marketingu.

11.-12.5. PODIM Conference 2016, Maribor- poslovni događaj za sve one koji žele saznati kako startupi revolucioniraju poslovanje i poslovno okruženje.

24.-25.5. Pioneer’s Festival, Beč – predstavlja vodeći tech festival za tehnološke inovatore i investitore.

26.-27.5. The Next Web Europe Conference, Amstedram – poslovni događaj koji okuplja brojne svjetske lidere u tehnologiji, VC-eve i poduzetnike.

25.-27.5. Connected Conference, Pariz – trodnevna konferencija s izvršnim presjekom industrijskog i internet sektora.

28.-29.5. Spark.me, Bačići , jedna od najvećih tech/business konferencija u jugoistočnoj Europi.

31.5.-1.6. Latitude59,  Tallinn – tehnološka konferencija koja je izrasla u odličnu platformu za inovatore i startupe.

LIPANJ

1.-2.6. Enterprise Digital SUMMIT 2016, Pariz – vodeći događaj o digitalnoj transformaciji organizacije rada u Europi.

9.-10.6. CHALLENGERS 2016, Barcelona – utjecajan tehnološko poduzetnički događaj koji se fokusira na suvremene teme koje imaju značaj u našim životima i budućnosti.

7.6. Heureka Conference, Berlin – poslovni događaj namjienjen je osnivačima koji žele podići svoje poslovanje na višu razinu.

7.-17.6. Berlin Web Week, Berlin – festival fokusiran na trenutne trendove u digitalnoj industriji.

14.6. The Europas, London – europska koferencija za nagrade za tech startupe, a prisutstvo je moguće isključivo uz pozivnicu.

15.-16.6. Founders Forum, London – poslovni događaj koji okuplja privatnu mrežu vodećih poduzetnika u području digitalne tehnologije.

15.-16.6. EdTechXEurope, London – vodeći summit koji okuplja investitore, inovatore i one koji imaju veliki utjecaj na industriju iz cijele Europe i međunarodnih obrazovnih kompanija.

16.-18.6. Sonar+D, Barcelona – internacionalni festival napredne muzike i kongres tehnologije i kreativnosti.

18.-25.6. Cannes Lions Conference, Canness – međunarodni festival kreativnosti.

Zanimljivi pregled stratup događaja u Europi koje vrijedi posjetiti do kraja 2016 godine

će biti uskoro objavljen.

izvor/Akta.ba/

poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)