Home / Vijesti / BiH / Obezbijeđen izvoz 10.000 tona mesa u Tursku u 2016. godini

Obezbijeđen izvoz 10.000 tona mesa u Tursku u 2016. godini

Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH obezbijedilo je za 2016.godinu izvoz 10 hiljada tona mesa iz BiH za Tursku, izvijestila je BN televizija.

Prema saznanjima ove televizije, posao će se početi relizovati u narednih nekoliko sedmica, a informaciju je potvrdila i turska Vlada.

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović najavio je da će izvozne dozvole moći dobiti samo oni izvozni objekti koji se budu pridržavali pravila koje propisuju turska strana i Kancelarija za za veterinarstvo BiH.
Na ovaj način Turska je još jednom dala povjerenje vlastima BiH.

Mrlju na “posao vijeka” bacili su neki proizvođači koji su određene količine govedine kupovali u inostranstvu, a nakon toga falsifikujući dokumentaciju to meso kao domaće prodavali kupcima u Turskoj.

Ministar Šarović reagovao je tim povodom, naglasivši da Turska ne pooštrava mjere za izvoz mesa iz BiH, te da sve aktivnosti na sprečavanju mogućih zloupotreba provodi isključivo Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH sa nadležnim institucijama države i entiteta.

izvor/indikator/

poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)