Home / Vijesti / BiH / Novalić: Topli obrok može ići do 350 KM, i tu privatnici svašta rade

Novalić: Topli obrok može ići do 350 KM, i tu privatnici svašta rade

Gostujući u Dnevniku D Federalne TV Fadil Novalić je dotaoa se spornih izmjena Zakona o radu, čijem se usvajanju sindikalci oštro protive. Novalić je poručio da ne pristaje ni na kakve pritiske, pa čak ni sindikalne.

O eventualnom odbijanju poslanika SBB, partnera u vlasti, da glasaju za sporne izmjene Zakona o radu, Novalić je rekao da to ne bi bilo ništa čudno, i da time ne bi bila ugrožena nedavno uspostavljena koalcija SDA – SBB.

Zamoljen da pojasni svoje ranije izjave u vezi potrošnje građana, Novalić je kazao da mu je žao što je njegova izjava tako shvaćena i da je upućena na krivu adresu. Naveo je da je odrastao u radničkoj porodici gdje je radilo samo jedno i da dobro zna šta znači nedovoljno novca za život.

-Jedostavno sam rekao da ne može na osnovu prosječne potrošačke korpe biti određivana minimalna plata – dodao je Novalić.

Novalić je govorio i o načinu na koji se trenutno radnicima isplaćuje topli obrok u Federaciji BiH, eventualnom ukidanju noćnog rada, radu u dane vikenda, šta je Član 138. i kako je Vlada FBiH ljetos izbačena iz njega, i zašto se Vlada ponovo mora vratiti u taj Član Zakona o radu…

Izvor/krupljani.ba/

poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)