Home / Kompanije i Tenderi / Domaće kompanije / Iz Banje Luke do Sarajeva za 15 minuta: Uskoro aviolinija Banja Luka-Sarajevo-Kuvajt?

Iz Banje Luke do Sarajeva za 15 minuta: Uskoro aviolinija Banja Luka-Sarajevo-Kuvajt?

S aerodroma u Banjoj Luci bi uskoro mogao poletjeti avion prema Kuvajtu. Uspostavljanje aviolinije Banja Luka-Sarajevo-Kuvajt bi uskoro moglo biti dogovoreno, a najavljena je i posjeta kuvajtskog biznismena Abdullaha at-Tammara Banjoj Luci kako bi se pristupilo pregovorima.

Sa banjalučkog aerodroma nam je potvrđeno da očekuju posjetu kuvajtske delegacije vezano za uspostavljanje nove aviolinije.

“Svako interesovanje svih aviooperatora je za nas posebno i naravno mi ćemo učiniti sve da se približimo njihovim interesovanjima uvažavajući naše, kako kratkoročne, tako i dugoročne interese”, izjavila je za Klix.ba Sanela Kasalović iz službe za odnose s javnošću Međunarodnog aerodroma Banja Luka.

Abdullah at-Tammar iz kompanije Gryphon Airlines iz Kuvajta je kazao da vjeruje da će ova linija biti idealna i sa odličnom cijenom.

“Moramo i mi dogovoriti dobru cijenu za gorivo”, izjavio je At-Tammar, prenijela je ranije ATV.

Kuvajćanin koji, između ostalog, logistikom snabdijeva američku vojsku, kaže da i Banjalučanima ima puno toga ponuditi, baš kao i svojim zemljacima koji žele posjetiti grad na Vrbasu. Kapacitet aviona nije ispod 160 sjedišta.

Ideju o novoj avioliniji podržava i ambasador Bosne i Hercegovine u Kuvajtu.

“U okviru bilateralne posjete u novembru u ime Ministarstva vanjskih poslova, posjetom Igora Crnadka, dogovorili smo da u narednom periodu Abdullah at-Tammata posjeti Banju Luku i razgovara o mogućnostima”, kazao je Mehmed Halilović, ambasador Bosne i Hercegovine u Kuvajtu.

Trenutno sa aerodroma u Banjoj Luci saobraća aviokompanija Air Serbia letom Beograd-Banja Luka-Beograd.

Kako navode sa aerodroma, ova linija je veoma značajna jer povezuje putnike sa oko 50 različitih destinacija u svijetu. Također, sa banjalučkog aerodroma se realiziraju i cargo letovi za turskog cargo prevoznika MNG Airlines.

izvor/klix/

poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

Vučić okreće leđa Rusiji? Velika vojna transakcija dokaz je da Srbija ima novog ‘taticu’: To znači dvije stvari

Srbija se sve više okreće Kini kao svom istočnom partneru, koristeći prostor koji joj se …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)