Home / Vijesti / BiH / Kuvajćani žele da preuzmu Rafineriju u Brodu?!

Kuvajćani žele da preuzmu Rafineriju u Brodu?!

BROD – Kuvajtski šeici uveliko planiraju da od Rusa preuzmu Rafineriju nafte Brod, saznaje ATV iz izvora bliskih diplomatskom predstavništvu Bosne i Hercegovine u Kuvajtu.

Ministar industrije u Vladi Srpske, Petar Đokić, kaže da će dobru volju Kuvajćana predstaviti onima koji to treba da čuju.

“Narednih dana ćemo imati sastanke sa predstavnicima Optima grupe i cijelog tog naftnog sektora u Republici Srpskoj. Iskoristiću priliku da govorim o ovoj temi i o takvoj jednoj ideji koja se javila iz Kuvajta”, rekao je Đokić.

U Kuvajtu sa velikom pažnjom prate priče o povlačenju Rusa iz naftnog sektora Srpske. Iz igre izlaze navodno zbog neisplativosti posla sa Rafinerijom, ali i gubitaka koji se gomilaju iz godine u godinu.

Banjalučki ekonomista Zoran Pavlović kaže da ovo nije prvi put da Kuvajćani mjerkaju postrojenja u Brodu. Vlasnik jedne švedske rafinerije je Kuvajćanin i svojevremeno je u Banjaluku dolazio na pregovore. A oni zapnu, tvrdi Pavlović, uglavnom oko transporta.

“Svaki novi investitor kada riješi to pitanje, na koji način će dopremiti sirovu naftu do rafinerije, on će riješiti pitanje i otkloniti najveći problem koji postoji trenutno u radu Rafinerije”, smatra Pavlović.

U “Nestro grupi” kažu da nema govora o promjeni vlasničke strukture.

izvor/cafe.ba/

poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)