Home / Vijesti / BiH / MS&WOOD dobio dvije nagrade za dizajn na sajmu u Kelnu

MS&WOOD dobio dvije nagrade za dizajn na sajmu u Kelnu

Bosanskohercegovačka industrija namještaja MS&WOOD („Majstori i Drvo“) dobila je dvije nagrade za dizajn na ovogodišnjem sajmu namještaja u Kelnu. Žiri najznačajnijeg sajma namještaja na svijetu nagradio je dizajn stolice i stola iz najnovije linije Primum collection 2016, dizajnirane i proizvodene u tvornici namještaja u Fojnici, a koja je danas premijerno predstaljena na štandu MS&WOOD-a ovog prestižnog sajma.

Stolica i sto fojničkog proizvođača čiji dizajn potpisuje dizajner Avdo Avdagić, nagarađena je u kategoriji Iconic Awards: Interior Inovation.

“Ovo je veliki uspjeh za cijelu bh. industriju namještaja, Fojnicu i, naravno naš MS&WOOD. Pokazali smo još jednom cijelom svijetu da smo u stanju osmisliti, dizajnirati i proizvesti namještaj najzahtjevnijih standarda i najvišeg cjenovnog ranga. Ovo je ujedno i posljednja, treća faza razvoja našeg MS&WOOD-a, jer nakon restruktuiranja iz neperspektivne proizvodnje žice u proizvodnju namještaja, potom ovladavanja tehnološkim procesima i kvalitetom koji su nam donijeli gotovo stopostotni izvoz našeg namještaja u 40 zemalja svijeta, uspješno smo okončali treću fazu razvoja a to je vlastito dizajniranje i proizvodnja namještaja najvišeg ranga kvaliteta za domaće i svjetsko tržište. Naše nagrađene stolice i sto su 100% «Create and made in BiH”, kazao je Muhamed Pilav direktor kompanije MS&WOOD.

Stolice i sto iz kolekcije Primum su spoj vrhunskog dizajna, najsavremenije tehnologije i sigurne majstorske ruke. Nagrade Iconic Awards: Interior Inovation dodijelio je žiri u sastavu Barbara Friedrich iz njemačkog časopisa A&W Architektur & Wohnen Hamburg, Andrej Kupetz izvršni direktor Njemačkog udruženja dizajnera Frankfurt am Main, Giulio Ridolfo dizajner iz Udina – Italija, Gerhard Wolf vlasnik Funktion Möbel iz Darmstadta – Njemačka.

Sajam u Kelnu vrijedi za jedan od najznačajnijih i najvećih sajmova te vrste u svijetu, na kojem se već na početku svake godine promoviraju najsavremeniji dizajn, materijali, i tehnologije. MS&WOOD izlaže ove godine na vlastitom štandu u Hala 2.2. Stand M-026 na kojem se nalaze nagrađene stolica i stol, kao i ostali namještaj nove linije Primum Collection 2016.

Na zajedničkom štandu Bosne i Hercegovine, koji je površine 210 m2 i pozicioniran u Hali 3.1- segment Global Lifestyles, svoje izvozne kolekcije namještaja predstavlja osam bh. firmi, i to: PRAKTIK d.o.o. Vogošća, NAMJEŠTAJ/ SOLIDWOOD d.d. Gradačac, MINALLI d.o.o. Sarajevo/ Živinice, WOODTEAM d.o.o. Ilijaš, KRIVAJA MÖBEL d.o.o. Zavidovići, BOSNIAN BEECH BOARD d.o.o. Visoko, MASTERWOOD d.o.o. Prijedor i LIGNUM d.o.o. Lopare.

izvor/indikator.ba/

poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)