Home / Ličnosti / IZAZVAO NEVIĐENU BURU Ovom fotografijom Mark Zuckerberg podijelio čitav Facebook!

IZAZVAO NEVIĐENU BURU Ovom fotografijom Mark Zuckerberg podijelio čitav Facebook!

“Kod liječnika. Vreme je za cijepljenje”, napisao je Mark Zuckerberg uz fotografiju svoje kćeri Max, koja je rođena 1. prosinca 2015.

“Zar zaista misliš da lijepoj, zdravoj, novorođenoj bebi treba injekcija neuroloških toksina?”, jedan je od komentara mnogih gnjevnih roditelja koji se ne slažu s tim da bebe treba cijepiti.

“Hvala vam što se brinete o svom prekrasnom djetetu, ali i što se brinete o svim drugim bebama”, napisao je korisnik, ciljajući na to da cijeljenje može iskorijeniti bolest samo ako se svi ostali cijepe te onih koji su jednostavno fotografijom pokazali što misle o problemu.

12509477-10207231558140769-971811481749156895-n

Sretni tata nije ušao u ovu diskusiju, koja je počela mnogo prije nego što je on postao otac. Zbog sve jačeg pokreta protivnika cijepljenja, čiji se sljedbenici najčešće oglašavanju na internetu, sve više roditelja odbija cijepiti djecu iako ih zakon na to obavezuje. Oni tvrde da u cjepivima ima žive i aditiva koji su vrlo štetni za zdravlje i mogu uzrokovati razne bolesti.

Najviše zamjerki imaju na cjepivo MMP (protiv malih boginja, zaušnjaka i rubeole), kojeg povezuju s dobivanjem autizma, iako liječnici tvrde da ne postoji nijedno suvislo ispitivanje koje je tu povezanost dokazalo.

12523064_10102586759120781_6301684509450777677_n

Ipak, ako je broj likeova mjerilo ičega, izgleda da i je i na Facebooku glas razuma pobijeđuje. Komentar kojeg je lajkalo najviše ljudi je jedne autistične mame čiji sin pati od autizma.

“Kao neko s autizmom, i sinom koji boluje od autizma, kao netko ko stalno gleda dobre ljude koji svoju djecu stavljaju u velik rizik samo zbog starog, prevarantskog straha od cjepiva i autizma… hvala što ste razumni. Hvala što činite ispravnu stvar i također što svima ostalima pokazujete kako je to ispravna stvar”, napisala je.

izvor/avaz/

poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)