Home / Vijesti / BiH / AMBASADOR KUVAJTA U MINISTARSTVU OKOLIŠA I TURIZMA FBiH: Moguće investicije u bh. turizam

AMBASADOR KUVAJTA U MINISTARSTVU OKOLIŠA I TURIZMA FBiH: Moguće investicije u bh. turizam

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo razgovarala je danas sa ambasadorom države Kuvajt u Bosni i Hercegovini Nasserom Ridenom Thamerom Almotairijem.

Izrazivši zadovoljstvo prijateljskim i dobrim političkim i ekonomskim odnosima koji postoje između BiH i Kuvajta, federalna ministrica je pozdravila dosadašnje značajne investicije iz ove države.

Tokom sastanka razgovarano je o prioritetnim zadacima ovog ministarstva u narednom periodu, postignutim dosadašnjim rezultatima, stanju u oblasti turizma i okoliša, kao i potencijalima koje imaju za cilj dalji rast i razvoj. Također, značajan dio razgovora bio je posvećen potencijalnim investicijama Kuvajta u bh. turizam.

BiH, odnosno FBiH, svake godine bilježi značajno povećanje broja turista iz Kuvajta. Do sada je našu državu posjetilo najmanje 30.000 turista iz te zemlje, a Kuvajt predstavlja jednu od zemalja s najvećim brojem noćenja turista u BiH.

Nasser Riden Thamer Almotairi je kazao kako Kuvajt ima dobru saradnju s BiH, te da je namjera da ona u narednom periodu bude unaprijeđena, saopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

izvor/avaz/

poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)