Home / After Work / Iz Facebook Messengera poručuju: Telefonski brojevi uskoro će postati bespotrebni

Iz Facebook Messengera poručuju: Telefonski brojevi uskoro će postati bespotrebni

Generalni direktor Facebook Messengera David Marcus izjavio je kako će telefonski brojevi uskoro postati bespotrebni, jer će primat u komuniciranju u potpunosti preuzeti aplikacija Messenger.

Messenger aplikacija mjesečno ima oko 800 miliona aktivnih korisnika, a samo u posljednjih šest mjeseci popularna društvena mreža za razmjenu poruka dobila je 100 miliona korisnika.

Marcus ističe kako Messenger svojim korisnicima trenutno pruža sve mogućnosti koje su nekada imali klasični telefoni, a to je razmjena poruka i glasovni pozivi, što će telefonske brojeve veoma brzo učiniti u potpunosti beskorisnim.

Dodatne prednosti Messengera su i opcije slanja i primanja novca, slanje fotografija, datoteka i to sve bez ikakve potrebe o broju telefona osobe s kojom komuniciramo.

Direktor Messengera naglasio je i neke dodatne funkcionalnosti koje pružaju, a koje sve više koriste kompanije, poput grupnih poruka i mogućnosti jednostavne razmjene informacija sa većim brojem ljudi.

Razvojnim tim Messengera naporno radi na razvoju interaktivnih opcija, a korisnicima će uskoro biti omogućeno putem Messengera izvršiti rezervaciju u restoranu, poslati cvijeće dragoj osobi ili napraviti određene planove. Cilj je nadogradnja aplikacije, kako bi se rješavali stvarni problemi korisnika, a 2016. godina bit će veoma važna kada su u pitanju noviteti.

David Marcus / Facebook Messenger/

poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)