Home / Vijesti / BiH / Mirza Teletović u Jablanici gradi mini hidroelektrane i ulaže 10 miliona KM

Mirza Teletović u Jablanici gradi mini hidroelektrane i ulaže 10 miliona KM

Mirza Teletović, odnosno njegova porodica, u Jablanici su prije nekoliko mjeseci registrirali kompaniju “Eko-wat” koja bi uskoro trebala početi realizaciju višemilionske investicije.

Kako je za Klix.ba potvrdio načelnik Jablanice Salem Dedić, kompanija “Eko-wat” je već dobila sve potrebne investicije a realizacija investicije mogla bi početi već u toku naredne godine.

“Od Općine Jablanica i Općinskog vijeća, kao i od kantonalnih institucija, oni su dobili sve potrebne dokumente kao i koncesiju za izgradnju dvije mini hidroelektrane. Ukupna investicija iznosi oko 10 miliona KM”, kaže za Klix.ba Dedić.

Od potrebne dokumentacije Teletovići moraju sačekati okolinsku dozvolu koju izdaje Federalno ministarstvo okoliša i turizma.

Teletovići bi hidroelektrane trebali graditi na rijeci Doljanci, a konsultantske poslove oko izgradnje hidroelektrane vodi kompanija iz Sarajeva koja je do sada završila više projekata u BiH.

Porodica Teletović u Jablanici je imala biznis i prije Mirzine sportske karijere. No, njegov otac je prije nekoliko godina prekinuo s tim biznisom, a kompanija “Eko-wat” trebala bi biti samo početak jedne uspješne priče.

Iako je Jablanica dala nekoliko vrhunskih sportista, Mirza Teletović je prvi koji u svoj grad, odnosno u u privredu Jablanice, ulaže značajnija sredstva.

“Možda pretjerujem, ali mislim da Teletović od svih naših sportista najviše voli našu domovinu. On ima različite vizije oko ulaganja u Jablanicu i mi ćemo ga u tome podržati i pratiti”, kaže Dedić.

Teletović je i ranije pomagao svoj grad kroz različite projekte, a posebno je bio “široke ruke” kada je trebalo podržati sport i sportske kolektive u Jablanici.

Bh. sportisti koji su ostvarili uspješnu sportsku karijeru u BiH su uglavnom ulagali u nekretnine, a Teletović je među prvima koji ulaže u proizvodnju električne energije na ekološki prihvatljiv način.

izvori/Energetika.ba / Klix.ba

poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)