Home / Vijesti / Svijet / Jedan od najvećih zaljevskih trgovačkih lanaca povukao proizvode Trumpove kompanije

Jedan od najvećih zaljevskih trgovačkih lanaca povukao proizvode Trumpove kompanije

Trgovački lanac Lifestyle objavio je podatak kako se na njegovim policama njegovim policama ubuduće više neće naći proizvode kompanije Trump Home products. Kao razlog naveden je poziv američkog predsjedničkog kandidata za privremenu zabranu ulaska muslimana u SAD.
“U svjetlu jedne od posljednjih izjava gospodina Donalda Trumpa, odlučili smo iz prodaje povući sve proizvode njegove kompanije. Lifestyle vrednuje i poštuje osjećanja svih svojih korisnika”, izjavili su iz ove kompanije.

Prema mnogima ovo bi moglo predstavljati težak udarac za poslovanje kompanije Trump Home, s obzirom da Lifestyle posjeduje više od 190 prodavnica širom Bliskog istoka, Afrike i Pakistana.

Trump Home inače je jedan od najpoznatijih proizvođača ukrasa na svijetu, a u njenom vlasništvu također se nalaze luksuzna imanja, golf tereni i hoteli.

Podsjetimo, američki predsjednički kandidat izjavio je putem media kako bi bilo dobro svim muslimanskim turistima, studentima i imigrantima privremeno zabraniti ulazak u državu nakon napada u Sant Bernardinu u kojima je ubijeno 14 osoba.

izvor/klix/
poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)