Home / Investicije / Huawei: još veće investicije u istraživanje i razvoj

Huawei: još veće investicije u istraživanje i razvoj

Huawei će tijekom 2015. godine odvojiti 14,2 posto svojih prihoda na sektor istraživanja i razvoja, no investicije u taj sektor će se u 2016. godini još više povećati kako bi konkurirali Samsungu

Sektor istraživanja i razvoja novih tehnologija važan je aspekt kineske tvrtke Huawei, koja je prema posljednjim podacima trenutačno treći najveći proizvođač pametnih telefona na svijetu.

Tvrtka će tijekom 2015. godine uložiti ukupno 14,5% svojih prihoda za razvoj i istraživanje. Riječ je o investiciji usporedivoj sGoogleom koji za istraživanje i razvoj ulaže 15% svojih prihoda, a Facebook i Qualcomm ulažu i više.

No nitko od njih ne može se mjeriti s Appleom koji će u istraživanje uložiti samo 3,5% svojih prihoda, no to je tako veliki iznos (6,5 milijardi dolara) da nadmašuje ukupne investicije u sektor koje su pripremili Facebook i Qualcomm zajedno.

Za iduću godinu Huawei planira još više povećati svoja ulaganja u istraživanje i razvoj jer je prema izjavi glavnog izvršnog direktora Huaweija, Yua Chengdonga, cilj tvrtke tijekom 2016. godine ponudom prestići južnokorejskiSamsung.

objavio:Terzić Almir

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)