Home / Investicije / Huawei: još veće investicije u istraživanje i razvoj

Huawei: još veće investicije u istraživanje i razvoj

Huawei će tijekom 2015. godine odvojiti 14,2 posto svojih prihoda na sektor istraživanja i razvoja, no investicije u taj sektor će se u 2016. godini još više povećati kako bi konkurirali Samsungu

Sektor istraživanja i razvoja novih tehnologija važan je aspekt kineske tvrtke Huawei, koja je prema posljednjim podacima trenutačno treći najveći proizvođač pametnih telefona na svijetu.

Tvrtka će tijekom 2015. godine uložiti ukupno 14,5% svojih prihoda za razvoj i istraživanje. Riječ je o investiciji usporedivoj sGoogleom koji za istraživanje i razvoj ulaže 15% svojih prihoda, a Facebook i Qualcomm ulažu i više.

No nitko od njih ne može se mjeriti s Appleom koji će u istraživanje uložiti samo 3,5% svojih prihoda, no to je tako veliki iznos (6,5 milijardi dolara) da nadmašuje ukupne investicije u sektor koje su pripremili Facebook i Qualcomm zajedno.

Za iduću godinu Huawei planira još više povećati svoja ulaganja u istraživanje i razvoj jer je prema izjavi glavnog izvršnog direktora Huaweija, Yua Chengdonga, cilj tvrtke tijekom 2016. godine ponudom prestići južnokorejskiSamsung.

objavio:Terzić Almir

Komentari

komentari

Check Also

Lijek za mršavljenje koji je izazvao buru oduševljenja stiže na kapaljku

Danska farmaceutska kompanija Novo Nordisk lansirat će svoj iznimno popularan lijek za mršavljenje Wegovy u …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)