Home / Vijesti / BiH / Obrazovanje odraslih: 15 polaznika obučeno za izradu duboreza

Obrazovanje odraslih: 15 polaznika obučeno za izradu duboreza

U okviru  projekta “Podrška obrazovanju odraslih” koji u ime njemačke vlade implementira GIZ, podržana je izrada i provedba obuke za poslove duboreza u saradnji sa Centrom za stručno obrazovanje odraslih – WMTA Srbac.

Stručni saradnici i predavači WMTA centra održavaju praktične obuke za polaznike u prostorijama WMTA centra u Srpcu i Banja Luci u saradnji sa preduzećem-partnerom “Stolarija Nešo” d.o.o. Banja Luka koja ima značajna iskustva i dugogodišnju tradiciju izrade duboreza.

Dana 18.10.2015 godine počela je  praktična obuka za 15 polaznika u ukupnom trajanju od  64 časa nastave. Pri tome 20 časova teorijskog predavanja i 44 časa praktične nastave prema stručno izrađenom planu i programu za nastavu od strane WMTA osoblja.

Tokom nastave polaznici su stekli osnovna znanja o materijalima i tehnikama koje se koriste kod izrade drveta duborezom, nakon čega su pristupili praktičnoj izradi duboreza ručnim dlijetima na masivnim drvenim pločama uz stalnu stručnu podršku WMTA praktičnih predavača.

Završetak obuke je planiran za srijedu 02.12.2015 godine nakon čega će se komisija sastavljena od WMTA predavača i predstavnika partnerskog preduzeća Stolarija Nešo d.o.o. Banja Luka u četvrtak 03.12.2015 godine pregledati sve radove polaznika i izvršiti vrednovanje.

Nakon prezentovanja projekta kao i uvodnih riječi naših donatora iz GIZ-a, slijedi svečano uručenje uvjerenja o uspješno završenoj obuci polaznicima obuke za duborez i to u nedelju 06.12.2015 godine sa početkom u 17h. Dodjela i prezentacija će biti održana u prostorijama partnerske Ustanove SEC (Socijalno Edukativni Centar) Banja Luka na adresi Dr. Mladena  Stojanovića 6, 78000 Banja Luka.

Pored uručivanja uvjerenja polaznicima, održaće se izložba radova svih polaznika te prezentovanje priručnika za duboresce, saopštili su iz WMTA.

Izvor: Akta.BA

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)