Home / Vijesti / BiH / STANKOVIĆ KUPIO SNSD-u ATV: Za direktora postavio novinara kome je izgradio vilu

STANKOVIĆ KUPIO SNSD-u ATV: Za direktora postavio novinara kome je izgradio vilu

Vlasnik ‘Integra inženjeringa’ Slobodan Stanković ATV je kupio SNSD-u, kako bi se Dodiku odužio za sve milionske projekte koje je dobijao u zadnjih deset godina. Na skupštini privrednog društva ATV d.o.o. Banja Luka, održanoj 2. marta 2018. godine, za direktora je imenovan Vedran Škoro.

Vlasnik ‘Integra inženjeringa’ Slobodan Stanković ATV je kupio SNSD-u, kako bi se Dodiku odužio za sve milionske projekte koje je dobijao u zadnjih deset godina. Na skupštini privrednog društva ATV d.o.o. Banja Luka, održanoj 2. marta 2018. godine, za direktora je imenovan Vedran Škoro.

Škoro je bio direktor programa RTRS-a u vrijeme kada je raspisan tender za izgradnju zgrade RTRS-a i tom prilikom je Stankoviću, navodno, dao obećanje da će on pobjediti na tenderu. Zuzvrat, kako tvrdi banjalučka čaršija, Stanković mu je napravio vilu.

atv3

Jedan od prvih poteza Škore bio je da ukloni tekst s portala ATV o svojoj bivšoj direktorici.

Vedran Škoro je na funkciji direktora zamijenio Natašu Tešanović, koja je duže od 20 godina bila direktorica i jedan od većinskih vlasnika ATV-a.

Zanimljivo je na portalu ATV uklonjen tekst pod naslovom “Nataša Tešanović odlazi sa čela ATV” . Umjesto njega, objavljen je tekst “Vedran Škoro imenovan za direktora ATV-a”.

U prvom tekstu je bivša direktorica pobrojala vlastite zasluge u proteklih 20 godina, uz opasku kako se nada da će novi vlasnici znati da cijene “brend” kakav je ATV.

ATV-vijest-Natasa

Juče je s portala ATV uklonjen i tekst o banjalučkom odborniku Drašku Stanivukoviću, koji je obilazio stanove koji su u sistemu gradskog grijanja, kako bi dokazao da nova “Eko-toplana” ne grije dobro grad. Stanivuković je to objavio na svojoj stranici na Facebooku.

Vedran Škoro je najavio da sa “novim menadžmentom i uz punu podršku većinskog vlasnika ‘Integra inženjeringa’ “, planira da stavi akcenat na “jačanje i razvoj tehnoloških kapaciteta, uz unapređenje programskih sadržaja uvođenjem novih emisija”.

– Digitalizacija je takođe jedan od prioriteta našeg budućeg rada. Naši vjerni gledaoci mogu biti sigurni da ostajemo na kursu objektivnosti i nepristrasnosti, uz poštovanje svih profesionalnih standarda i novinarskih principa, prenosi ATV izjavu novog direktora.

Krajem prošle godine banjalučki biznismen Slobodan Stanković posredstvom preduzeća “Integra inženjering” kupio je većinski vlasnički paket ATV od 56 odsto, za šta je bivšim vlasnicima platio 4,5 miliona KM.

Nataša Tešanović je u vlasništvu ATV-a imala 30 odsto udjela, Darko Aleksić 10 odsto, dok su Dragana Škrbo i Danko Matić posjedovali po 8 odsto udjela.

Vedran Škoro je novinarsku karijeru započeo na Srpskoj radio-televiziji (danas RTRS), neposredno nakon njenog osnivanja. RTRS je napustio nakon sukoba sa tadašnjim generalnim direktorom Draganom Davidovićem. Bio je tv voditelj, novinar i urednik informativnih emisija, i direktor programa RTRS.

Na ATV je bio novinar i urednik autorskih emisija.

Iako je javnost u RS-u očekivala da će poznati Dodikov tajkun Slobodan Stanković nakon kupovine ATV, za direktora ove medijske kuće postaviti svog dugogodišnjeg prijatelja Dragana Davidovića, bivšeg generalnog direktora RTRS-a, to se nije dogodilo.

SB/Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

Dvoboj Liverpoola i Atletico Madrida uzrokovao 41 smrt

Analiza podataka britanske Nacionalne zdravstvene službe (NHS) otkrila je da je uzvratna utakmica osmine finala …

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)