Home / Vijesti / BiH / DODIK SE POVLAČI ,NAJAVIO JE ODUSTAJANJE OD ZAKONA O ORUŽANIM SNAGAMA BIH I UPRAVE ZA INDIREKTNO OPOREZIVANJE

DODIK SE POVLAČI ,NAJAVIO JE ODUSTAJANJE OD ZAKONA O ORUŽANIM SNAGAMA BIH I UPRAVE ZA INDIREKTNO OPOREZIVANJE

Narodna skupština RS-a donijela je odluku da povlači svoje saglasnosti sa pitanja odbrane, indirektnih poreza i visokog sudskog i tužilačkog vijeća.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je danas na press-konferenciji u Banjoj Luci da se s pažnjom posmatra šta predlažu koalicioni partneri i da će se prema tome odnositi na konstruktivan i fleksibilan način.

Nakon što je Predsjedništvo Ujedinjene Srpske donijelo jedan od zaključaka da zakoni o vojsci i indirektnim porezima ne treba da se usvajaju dok se ne završe pregovori u BiH ili dok se ne završe izbori, Dodik je rekao da je to njihov partijski stav i da će razgovarati.

“Razgovarat ću sa rukovodstvom Ujedinjene Srpske o tom pitanju i njihovom viđenju i imat ćemo zajedničke politike”, rekao je Dodik.

Istakao je da to može da bude i legitiman prijedlog političke partije, ali da će sve zavisiti od većine, te podsjetio da je Narodna skupština RS-a donijela odluku da povlači svoje saglasnosti sa pitanje odbrane, indirektnih poreza i visokog sudskog i tužilačkog vijeća.

“Mi sa pažnjom posmatramo šta predlažu naši koalicioni partneri i odnosit ćemo se prema tome na jedan konstruktivan i veoma fleksibilan način”, rekao je Dodik, prenosi RTRS.

SB/PD.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)