Home / Vijesti / BiH / Zatvaraju se svi ugostiteljski objekti u Banjaluci

Zatvaraju se svi ugostiteljski objekti u Banjaluci

Svi ugostiteljski objekiti u Banjaluci zatvaraju se do 23. marta ove godine, rekao je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

On je to rekao nakon sjednice Štaba za vanredne situacije grada. Zamolio je susjedne opštine da preduzme mjere koje je donio grad Banjaluka.

Trgovine, osim trgovina prehrambenim proizvodima, robama široke potrošnje zatvaraju se do 23. marta, rečeno je na pres-konferenciji.

Kako je rekao, zanatstvo, osim taksi službe zatvaraju se takođe do 23. marta, dok javne kuhinje imaju dozvoljen rad, ali preko šaltera.

Potrebno je označiti rastojanje između kupaca od jedan metar, za šta su odgovorne trgovine”, naveo je Radojičić i dodao da će apoteke raditi bez promjene radnog vremena sa obezbjeđenim rastojanjem.

Naveo je da će Gradska uprava uputiti dio zaposlenih na rad od kuće, dok će u drugim gradskim ustanovama i preduzećima biti organizovan minimalan proces rada i da dom zdravlja ulazi u poseban režim rada zbog aktuelne situacije.

“Gradski štab je donio mjere koje stupaju na snagu odmah”, rekao je Radojičić naglašavajući da je takva odluka donesena zbog zaštite širenje zaraznih bolesti.

Rekao je da jedna od osoba za koju je danas utvrđeno da je zaražena virusom korona nije iz Banjaluke, ali se dovodi u vezu sa jednom osobom iz ovog grada.

Dodao je da je broj oboljelih u Banjaluci porastao je za tri od posljednje sjednice Štaba održane u petak, uz napomenu da u ovom gradu postoje tri takozvana mikroklastera.

Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)