Home / Vijesti / BiH / SBB odlučio: Bićemo dio vladajuće koalicije sa SDA

SBB odlučio: Bićemo dio vladajuće koalicije sa SDA

Predsjedništvo Saveza za bolju budućnost (SBB) odlučilo je danas da će ova stranka biti dio vladajuće koalicije na nivou BiH i Federacije BiH (FBiH), izjavila je potpredsjednik SBB-a Adisa Omerbegović Arapović.

Predsjedništvo SBB-a na sjednici je razmotrilo poziv Predsjedništva SDA da uđe u vlast na nivou institucija BiH i FBiH sa tom strankom i Demokratskim frontom (DF).

Arapovićeva je, nakon sjednice stranačkog rukovodstva, rekla da su sloga i partnerstvo ono što SBB bira u ovom trenutku, potvrđujući tako da će ova stranka učestvovati u vlasti.

Upitana da li će lider ove stranke Fahrudin Radončić biti ministar bezbjednosti u Savjetu ministara, Arapović je navela da odluka nije donesena i da će SBB u narednom periodu odlučiti koga će delegirati u Savjet ministara.

Ona je napomenula da je SBB autorizovao svoju delegaciju i najavila da će u narednom periodu njihovi funkcioneri sjesti za pregovarački sto da bi se definisali principe na kojima će biti sprovođeni procesi.

Na pitanje da li je bilo govora o kantonalnim vladama, ona je navela da SBB ostaje pri tome da su kantonalne vlade stabilne i da nema govora o smjeni Vlade Kantona Sarajevo./NN/

Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)