Home / Ličnosti / Dodik u posjeti Erdoanu pozdravio počasnu gardu: “Merhaba asker”

Dodik u posjeti Erdoanu pozdravio počasnu gardu: “Merhaba asker”

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, te predstavnik člana Predsjedništva Željka Komšića borave danas u zvaničnoj posjeti Turskoj, na poziv predsjednika te zemlje Recepa Tayyipa Erdogana. 

Nakon ceremonije svečanog dočeka uz vojne počasti ispred Predsjedničke palače u Ankari, tokom koje je Dodik počasnu gardu pozdravio na turskom jeziku s “merhaba asker” počeo je sastanak članova Predsjedništva BiH s Erdoganom, nakon čega će biti održan i sastanak delegacija Turske i BiH.

 

U fokusu razgovora tokom posjete biće revidirani Ugovor o slobodnoj trgovini između BiH i Turske, koji će, kako je novinarima u Sarajevu potvrdio Džaferović, biti i potpisan.

Džaferović je izrazio i očekivanje da će biti potpisan Protokol o izgradnji autoputa Beograd – Sarajevo, na čemu u Predsjedništvu BiH i sa Republikom Turskom, kako je rekao, intenzivno rade.

Kako su za Anadoliju potvrdili diplomatski izvori, protokol koji se odnosi na izgradnju autoputa između Srbije i Bosne i Hercegovine, trebao bi doprinijeti dinamizaciji procesa u BiH kada je u pitanju izgradnja dijela puta kroz ovu zemlju.

Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)