Home / Vijesti / BiH / Velika akcija sarajevske policije,ko su uhapšeni?

Velika akcija sarajevske policije,ko su uhapšeni?

U današnjoj velikoj policijskoj akciji kodnog naziva “City” uhapšeni su Jusufi Ramel, Alen Krtičić, Emir Šušić, Nejra Jusufović te službenik Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo Hajdarbašić Fahrudin.

Kao organizator ove kriminalne grupe označen je Jusufi Ramel, a koji se zajedno sa Šušićem, Krtičićem i Jusufović tereti za krivična djela navođenja na prostituciju, nedozvoljeno držanje oružja i trgovinu narkoticima.

Službenik u Operativnom centru Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo Fahrudin Hajdarbašić osumnjičen je za krivično djelo zloupotreba položaja.

Dežurni operativni policajac dojavljivao informacije kojim je raspolagao MUP KS.

On je dojavljivao informacije o aktivnostima pripadnika sarajevske policije, a koje su na kraju služile ostalim uhapšenim u izvršenju krivičnih dijela za koja su osumnjičeni.

Podsjećamo, opsežnu policijsku akciju danas su sproveli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova KS po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo. Hapšenja su uslijedila nakon višemjesečne istrage, a od jutros su izvršeni pretresi na 11 lokacija. Tom prilikom su oduzeti novac, droga, veća količina vatrenog oružja i mobilni telefoni./NN/

Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)