Home / Vijesti / BiH / LOKALNI IZBORI U TURSKOJ: I Dodik čestitao Erdoganu na izbornoj pobjedi

LOKALNI IZBORI U TURSKOJ: I Dodik čestitao Erdoganu na izbornoj pobjedi

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik i predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović među prvima su čestitali lideru AK partije Recepu Tayyipu Erdoğanu pobjedu na lokalnim izborima u Turskoj.

Predsjednik Republike Azerbajdžan Ilham Aliyev, palestinski predsjednik Mahmoud Abbas, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik i predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović, albanski premijer Edi Rama i predsjednik Republike Gvineje, samo su neki od svjetskih državnika koji su Recepu Tayyipu Erdoğanu, predsjedniku Turske i AKP-a, čestitali pobjedu na lokalnim izborima.

Aliyev je kazao kako je pobjeda AKP-a znak podrške turskog naroda predsjedniku Erdoganu i njegovoj politici, te je čestitao Erdoganu.

Predsjednik Erdogan zahvalio je Alijevu na njegovim iskrenim željama, prenose turski mediji.

Vučić je u telefonskom razgovoru rekao, objavljeno je ranije, da se raduje nastavku saradnje s Erdoganom jer Srbija pridaje veliki značaj “istinskom prijateljstvu s Turskom” i posvećena je dobrim i čvrstim bilateralnim odnosima.

Kako se navodi u saopćenju Vučićevog kabineta, on je kazao da Srbija ostaje pouzdan partner Turskoj, kako bi dvije zemlje uz međusobno razumijevanje i poštovanje dalje razvijale političke odnose i širile ekonomsku i svaku drugu saradnju./Slobodna Bosna/

Poslovnidnevnik.ba

 

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)