Home / EU / Kolegama u hranu sipao otrov, jedan u vegetativnom stanju

Kolegama u hranu sipao otrov, jedan u vegetativnom stanju

Nijemac koji je kolegama na poslu zatrovao sendviče i piće, zbog čega je jedan od njih praktično u vegetativnom stanju, osuđen je na doživotnu robiju zbog pokušaja ubistva.

Klaus O. (57), koji je radio u kompaniji u gradu Šlos Holte-Štukenbrok (Schloss Holte-Stukenbrock), razotkriven je nakon što je jedan kolega pronašao bijeli prah na svojim sendvičima. Radnici su nakon toga postavili nadzorne kamere zahvaljujući kojima je Klaus O. uhvaćen na djelu.

Na snimku se vidi kako on svojim kolegama otvara torbe i tašne i u sendviče koje su ponijeli sipa prašak prije nego sve uredno i mirno vrati na svoje mjesto.

Policija je u kući Klausa O. pronašla različite hemikalije, uključujući olovo acetat, kadmijum, olovo i živu, prenosi DPA.

Sudija u gradu Bilefeldu rekao je da mu i dalje nije jasan motiv Klausa O. da otruje hranu i piće svojim kolegama u periodu od 2015. do 2018. godine.

Kod dvojice kolega je usljed trovanja došlo do teškog oštećenja bubrega, dok je treći u vegetativnom stanju i o njemu se brinu roditelji.

Sudija Georg Cimerman rekao je da su u kući Klausa O. pronašli materijal opasniji od onog koji je korišten u Drugom svjetskom ratu./NN/

Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)