Home / Vijesti / Svijet / Zaharova: Rusija, Francuska i Britanija se nisu dogovorile o priznanju KiM

Zaharova: Rusija, Francuska i Britanija se nisu dogovorile o priznanju KiM

Moskva negira pisanja prištinskih medija da su se, navodno, Rusija, Francuska i SAD dogovorile o priznanju nezavisnosti Kosova, izjavila je portparol Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

“Izvori tih informacija ne ostavljaju prostora da im se vjeruje”, poručila je Zaharova na konferenciji za novinare odgovarajući na pitanje novinara da li je istina to što pišu prištinski mediji o tajnom dogovoru o nezavisnosti Kosova.

“U vašem pitanju se sadrži odgovor: kosovski mediji na albanskom jeziku, pozivajući se na njemačke izvore. Mislim da o tome ne možemo ozbiljno razgovarati”, rekla je ona, prenosi “Sputnjik”.

Zaharova je naglasila da sve što se tiče stava Srbije o rješavanju kosovskog pitanja najaktivnije i praktično svakodnevno komentariše predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

“Riječ je o ocjenama procesa i o poteškoćama sa kojima se suočava rukovodstvo Srbije tokom tih pregovora”, rekla je Zaharova.

Prištinski mediji objavili su da Vašington, Pariz i Moskva pripremaju sporazum o “karakteru prijateljstva i dobrosusjedskih odnosa” između Beograda i Prištine, koji bi navodno trebalo da bude potpisan u periodu od 28. juna do 13. jula ove godine./NN/

Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

DETALJI O ZAPOŠLJAVANJU U NJEMAČKOJ: PRIVILEGIJE ZA BALKANCE MLAĐE OD 45 GODINA

Državni sekretar u MUP-u Njemačke Štefan Majer (Stefan), pojasnio je za “Deutsche Welle”  detalje novog …

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)