Home / Vijesti / BiH / PEĆANAC O SKANDALU KUPOVINE DIPLOMA: “Bilo bi interesanstno provjeriti diplome svih visokih funkcionera u Kantonu Sarajevo, šta bi tu sve isplivalo…”

PEĆANAC O SKANDALU KUPOVINE DIPLOMA: “Bilo bi interesanstno provjeriti diplome svih visokih funkcionera u Kantonu Sarajevo, šta bi tu sve isplivalo…”

Bilo bi interesanstno kada bi se danas također pokrenulo to pitanje provjere diploma svih visokih funkcionera u državi, a posebno u Kantonu Sarajevo, vjerujem da bi medijima bilo vrlo interesanstno kakvih bi sve tu informacija i raznih slučajeva bilo

Povodom slučaja sa kupovine diplome koji su otkrili novinari portala Žurnal, oglasio se bivši ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Nermin Pećanac, te je uputio sljedeće saopćenje za javnost:

“Sa slučajem kupovine diplome koji su na volšeban način otrkirli novinari portala Žurnal, na površinu je izašao sav jad i čemer ovoga društva i njegovih poremećenih vrijednosti. Nije više bitno kako će javnost regaovati na ovu devijantnu pojavu, već je bitno da se ona sudski procesuira i vinovnici adekvatno kazne.

Ja sam svojevremeno prije dvanaest godina u Skupštini Kantona Sarajevo tražio da se ispita validnost diploma tadašnjih visokih kantonalnih funkcionera i ministara. Jedina reakcija tadašnje vlasti je bila da su pojedini poslanici SDA u Skupštini Kantona Sarajevo izvršili provjeru moje diplome na Pravnom Fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Naravno da su se razočarali, jer sam ja svoje studije završio regulrano i u roku, za razliku od većine njih.

Bilo bi interesanstno kada bi se danas također pokrenulo to pitanje provjere diploma svih visokih funkcionera u državi, a posebno u Kantonu Sarajevo, vjerujem da bi medijima bilo vrlo interesanstno kakvih bi sve tu informacija i raznih slučajeva bilo.

Ono što je indikativno je činjenica da trgovina diplomama postoji i da također postoji opasnost da danas o svim ključnim pitanjima u državi od obrazovanja, privrede do zdravstva sa najviših pozicija u državi odlučuju možda upravo ljudi sa kupljenim diplomama.

Zato pozivam ovim putem nadležne paravosudne institucije da procesuiraju slučaj kupovine diplome koji su otkrili novinari protala Žurnal. U protivnom, trgovina diplomama u BiH bi trebala biti registrovana kao legalan posao i na to bi država morala uzeti porez”, zaključuje Pećanac.

 

SlobodnaBosna/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)