Home / Vijesti / BiH / DODIK OPTUŽUJE VRH CRNE GORE

DODIK OPTUŽUJE VRH CRNE GORE

Crna Gora mora da promijeni odnos prema srpskom narodu u cjelini i da se u tom pogledu daju jednaka prava i slobode srpskom narodu kakva uživa crnogorski narod

Predsedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da Crna Gora mora da promijeni odnos prema srpskom narodu u cjelini i da mu da prava i slobode kakve uživa crnogorski narod u Srbiji i Republici Srpskoj.Dodik je ukazao da određene službe Crne Gore “rovare” po Republici Srpskoj, posebno po Hercegovini, gdje pokušavaju da destabilizuju taj njen dio.

– Čak smo imali primjere kada su neki lokalni funkcioneri tražili pripajanje Crnoj Gori jedne od opština koja je na granici sa Crnom Gorom, što govori o pokušaju uticaja same Crne Gore – rekao je Dodik.

Na molbu da prokomentariše izjavu predsednika Crne Gore Mila Đukanovića da se “određeni krugovi u Srbiji, uključujući i Srpsku pravoslavnu crkvu, trude da zaoštre odnos prema Crnoj Gori”, Dodik je naveo da je nepotrebno to što je Đukanović rekao, ali da je očekivano.

Milorad Dodik

– Mislim da je to greška i da pogotovo Đukanović ne bi trebalo da se stavi u ulogu da može da drži predavanje srpskom narodu i Srbiji u cjelini – istakao je Dodik.

On je ocijenio da nije pristojno da se Đukanović “petlja” u rad Crkve i da u tom pogledu daje preporuke.

– Stojim iza jedinstva SPC i mislim da bi apsolutno bilo krajnje nekorektno prema srpskom narodu da se učini nešto o čemu Đukanović priča. Očigledno je da to što je rekao znači da je Crna Gora krenula tim putem – naveo je Dodik.

Milo ĐukanovićFoto: Profimedia

On smatra da Crna Gora mora da promijeni odnos prema srpskom narodu u cjelini i da se u tom pogledu daju jednaka prava i slobode srpskom narodu kakve uživaju crnogorski narod i predstavnici crnogorske nacije u Srbiji i Republici Srpskoj.

– U mnogim opštinama u Republici Srpskoj Crnogorci su izabrani u Vijeće nacionalnih manjina i sa njima veoma uspješno sarađujemo. Sa druge strane, poruke koje su došle od Đukanovića apsolutno nisu bile potrebne. Republika Srpska će naći svoju politiku i odgovore na sve to – naglasio je Dodik.

SB/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)