Home / Ličnosti / Trump idući tjedan uvodi carine na uvoz europskih automobila

Trump idući tjedan uvodi carine na uvoz europskih automobila

CIJENE dionica europskih proizvođača automobila pale su danas nakon što je njemački magazin Wirtschaftwoche objavio da bi Donald Trump idućeg tjedna mogao uvesti carine na uvoz automobila.

Pozivajući se na izvore iz Europske unije, Wirtschaftwoche je objavio da je izvješće američkog ministarstva trgovine na Trumpovu stolu.

“Trump bi o uvođenju carina mogao odlučiti najranije idući tjedan, nakon summita G20 u Buenos Airesu”, piše taj magazin.

Trump -Mercedes

No, američko ministarstvo je preko glasnogovornika opovrgnulo vijest da je Trumpu predalo izvješće nakon provedene analize predstavljaju li uvezena vozila i autodijelovi prijetnju američkoj nacionalnoj sigurnosti.

To je izvješće ključno za Trumpovu odluku o eventualnom uvođenju carina.

Trump već mjesecima prijeti

Reuters je 12. studenog objavio da je nakon istrage otvorene u svibnju, to izvješće poslano na razmatranje američkim saveznim agencijama.

Trump već mjesecima prijeti uvođenjem carina na sve automobile koji se montiraju u Europskoj uniji, što bi iz temelja uzdrmalo poslovni model te industrije, baziran na prodaji u SAD-u.

Trump je ipak odlučio pričekati s carinama dok SAD i Europska unija ne pokrenu pregovore o smanjenju drugih trgovinskih barijera.

 

Index.hr/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)