Home / EU / 35 ilegalnih migranata uhapšeno u Lici: Šatore postavili na miniranom području

35 ilegalnih migranata uhapšeno u Lici: Šatore postavili na miniranom području

35 migranata uhićeno je u Lici. Policija obavlja obavijesne razgovore nakon čega će biti vraćeni u BiH odakle su i stigli. Potvrđeno je i da su migranti u ličkim šumama podignuli šatore na miniranom području. Stanovnici Like i Gorskog kotra često nailaze na manje skupine migranata. Tako je i riječka policija kod Fužina uhitila skupinu koju su prijavili građani, a iz MUP-a mole građane da im dojave, primijete li sumnjive osobe.

U mjestu Perušićka kosa u Lici, skupinu migranata policiji su prijavili mještani. Nakon kriminalističke obrade svi uhićeni bit će prevezeni do graničnog prijelaza s Bosnom i Hercegovinom i vraćeni u tu državu.

“Hrvatska policija svakodnevno radi na suzbijanju ilegalnih migracija, pa smo tako i danas imali isto aktivnosti na području općine Perušić. Osobe su u prostorijama policije i nad njima se provodi kriminalističko istraživanje. Pozivam sve građane da bilo kakvu situaciju koja im je sumnjiva, sigurnosno opasna prijave policiju. Također apeliram na sve građane da ne šire dezinformacije na društvenim mrežama”, rekla je Maja Brozičević, glasnogovornica Ličko-Senjske Policijske uprave.

Stanovnici Like u šumovitim se predjelima, ali i sve češće u urbanim sredinama susreću s migrantima.

Svaka 2-3 dana primjetim, u par navrata sam znao i policiju pozvati zbog toga, da ih obavijestim”, rekao je mještanin Dubravko Korenica.

Skupine migranata koje uspiju izbjeći policijske ophodnje stižu sve do Gorskog kotara. No, zbog suradnje građana i policije ne stižu do svog odredišta, Slovenije. Skupinu migranata, na njihovu putu kroz Lič, uočila je djelatnica skloništa za pse.

Prema izjavi Milke Mijanović iz Skloništa za životinje LIČ, par migranat je došlo, udarilo rukom u ogradu, ona se prestrašila pa je pozvana policija i vrlo je brzo došla, za 10 minuta su bili kod skloništa. Sumnjive osobe su uhićene.

“Možemo potvrditi i zaprimanje dojava iz vašeg upita u svezi kojih je policija postupala i zatekla više osoba u nezakonitom boravku”, rečeno je iz Policijske uprave Primorsko-Goranske.

Stanovnici Like i Gorskoga kotara nadaju se da će dolaskom zime i snijega, po kojem su ovi krajevi poznati, broj migranata početi opadati zbog neprohodnosti šumskih puteva kojima prolaze.

Prijelaz koji su migranti koristili dio je puta za divljač, a migranti kroz Liku prolaze zato što je to najuži dio Hrvatske kroz koji je najbrže doći do Slovenije, što migrantima većinom ne uspjeva zbog dobre suradnje građana i policije. Šatorsko naselje koje su migranti postavili je uklonjeno, a to područje je inače minirano te je opasnost od mina na tom potezu velika./dnevnik.hr/

Poslovnidnevnik.ba

 

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)