Home / Vijesti / Svijet / Wizz Air uvodi nova pravila za prevoz ručnog prtljaga

Wizz Air uvodi nova pravila za prevoz ručnog prtljaga

Wizz Air od 1. novembra 2018. uvodi naplatu prevoza velikog komada ručnog prtljaga.

Nova pravila o prevozu ručnog prtljaga od prošle jeseni kada je uveden besplatan veliki komad ručnog prtljaga prestaju da važe i sada će putnici koji žele da unesu kofer sa sobom u putničku kabinu morati da kupe Wizz Priority uslugu po ceni od 5 evra. Ova usluga osim dva komada ručnog prtljaga omogućava i prioritetno čekiranje i ukrcavanje.

Samo će oni koji budu imali kupljenu WIZZ Priority uslugu pored jednog manjeg komada ručnog prtljaga (40x30x20cm) moći da unesu i kofer maksimalnih dimenzija 55x40x23cm. Svi ostali će moći da unesu samo jedan mali komad ručnog prtljaga.

Kako bi olakšao putnicima ova nova pravila, Wizz Air je uveo i novu kategoriju za predati prtljag, koji se sada razlikuje prema težini. Ono što je nekada bio veliki ručni prtljag, sada može da se preda kao predati (čekirani) kofer ako nije teži od 10kg i to po početnoj ceni od 7 evra po letu.

Iz Wizz Air-a naglašavaju da će svi putnici koji su pre 10. oktobra kupili karte bez WIZZ Priority usluge za period putovanja nakon 1. novembra 2018. moći da kofer koji su planirali da nose kao veliki ručni prtljag prema starim pravilima predaju kao mali čekirani prtljag (do 10kg) bez doplate, dok će oni koji su kupili uslugu čekanog prtljaga automatski dobiti status WIZZ Priority putnika.

U obrazloženju novih pravila Wizz Air se pravda istraživanjima koja su pokazala da kašnjenja zbog prtljaga utiču na preko 10.000 letova, kao i da se u poslednjih pet godina dužina boravka na nekoj destinaciji konstantno smanjuje i da sada svaki treći putnik Wizz Air-a putuje na tri dana ili manje. Svaki treći putnik bira doplatu za čekirani prtljag, a svaki sedmi bira da ponese torbu sa točkićima koja se može uneti u putničku kabinu.

„Smatramo da će ovaj novi, transarentan i jasan pristup politici prtljaga doprineti udobnijem i bržem ukrcavanju, boljem iskustvu putnika i boljem učinku aviokompanije u pogledu polazaka na vreme. Uz veću sigurnost da torba može da stane u kabinu i nov, širi izbor veličine i težine prtljaga, putnici sada imaju bogatiji izbor kombinacija nego ikada ranije“, navedeno je u saopštenju kompanije./travelmagazine.rs/

Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)