Home / Vijesti / BiH / HRVATSKI PORTALI BRUTALNO VRIJEĐAJU ŽELJKA KOMŠIĆA: Nazvali ga “odvratnim, bahatim smećem”, “SIJAČEM MRŽNJE” KOJI ŽETI NEĆE

HRVATSKI PORTALI BRUTALNO VRIJEĐAJU ŽELJKA KOMŠIĆA: Nazvali ga “odvratnim, bahatim smećem”, “SIJAČEM MRŽNJE” KOJI ŽETI NEĆE

To je po svemu sudeći realizacija Čovićeve najave koju je dao u izbornoj noći nakon poraznih rezultata. Podsjetimo Čović je tada kazao da slijedi velika destabilizacija u BiH, te je zaprijetio Bošnjacima koji su svoj glas dali za Željka Komšića.

Izbor Željka Komšića za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda izazvao je žestoke reakcije u Hrvatskoj i dijelovima BiH u kojima vlada HDZ. Posebno je zanimljivo pratiti hrvatsku medijsku scenu, naročito portale koji se takmiče u iznošenju najodvratnijih uvreda na račun Željka Komšića. Tako je mostarski portal Poskok.info danas Komšića nazvao “odvratnim, bahatim smećem”.

“Prije nekoliko dana Željko Komšić je dao intervju za jedan portal u kojem je izdvojio nekoliko općina i gradova s većinskim hrvatskim stanovništvom te najavio svoj posjet tim mjestima.

Među ostalim gradovima spomenuo je i Livno. Kako Livno Online doznaje Komšić nije poželjan u Livnu. Naime, prema izbornim rezultatima velika većina birača je svoj glas za hrvatskog člana Predsjedništva dala Draganu Čoviću. Time su jasno dali do znanja koga žele za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

„Nažalost, zahvaljujući pravnom okviru koji postoji u BiH pripadnici jednog naroda Hrvatima su na proteklim izborima izabrali predstavnika u Predsjedništvu BiH. Grad Livno ne podržava ovakav način izbora hrvatskog člana Predsjedništva“, kazao je gradonačelnik Čelan te dodao da treba ustrajati u borbi za jednakopravnost i konstitutivnost Hrvata u BiH i zalagati se za ustavna zakonska rješenja kada je u pitanju izborni zakon, piše Poskok.info.

Hrvatski mediji na ovakav način šire opasne ideje i huškaju hrvatski narod na mržnju prema Bošnjacima i Bosni i Hercegovini. To je po svemu sudeći realizacija Čovićeve najave koju je dao u izbornoj noći nakon poraznih rezultata. Podsjetimo Čović je tada kazao da slijedi velika destabilizacija u BiH, te je zaprijetio Bošnjacima koji su svoj glas dali za Željka Komšića.

Index.hr/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)