Home / Vijesti / BiH / NEVIĐENA PANIKA U VRHU RS-a: Dodik dolazi u Izborni štab da PROGLASI POBJEDU, uprkos lošim rezultatima

NEVIĐENA PANIKA U VRHU RS-a: Dodik dolazi u Izborni štab da PROGLASI POBJEDU, uprkos lošim rezultatima

Kaže da će SNSD uskoro proglasiti pobjedu, a najavio je i dolazak kandidata za srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika u Izborni štab u Banjoj Luci.

Portparol SNSD-a Radovan Kovačević rekao je da u toj stranci smatraju da će izlaznost u RS-u na ovoim izborima biti oko 55 odsto, odnosno na istom nivou kao i na ranijem izbornom procesu.

Kaže da će SNSD uskoro proglasiti pobjedu, a najavio je i dolazak kandidata za srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika u Izborni štab u Banjoj Luci.

U SNSD-u smatraju, kako je istakao, da je predizborna kampanja za ovogodišnje opće izbore definitivno bila „najprljavija u istoriji RS, uz miješanje stranog faktora“.

– Tu posebno mislim na opoziciju koja nije birala sredstava i koristila je najrigidnije uvrede i fašističke parole kako bi vrijeđala naše kandidate i članove njihovih porodica – kazao je Kovačević na prvoj večerašnjoj konferenciji u SNSD-u, navodeći da vjeruje da su „takvo ponašanje birači danas kaznili“.

Na osnovu 21 odsto obrađenih biračkih mjesta vodi Mladen Ivanić u odnosu na Milorada Dodika, a prednost ima i Vukota Govedarica u odnosu na Željku Cvijanović.

Suprotno informacijama iz SNSD-a gdje tvrde da njihov kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik vodi nakon obrađenih stranačkih rezultata, iz PDP-a tvrde suprotno i navode da njihov kandidat Mladen Ivanić vodi za pet posto ispred Dodika.

Kako navode, Ivanić ubjedljivo vodi u Banjaluci. navode da su prebrojali 75.000 glasova u Banjaluci i da Ivanić vodi sa 51 posto u gradskim sredinama.

SB/PD.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)