Home / Vijesti / Regija / Hrvatskim zvijezdama nakon SP-a skočila cijena: Trojac je pred transferom karijere, Ante Rebić mogao bi srušiti rekord

Hrvatskim zvijezdama nakon SP-a skočila cijena: Trojac je pred transferom karijere, Ante Rebić mogao bi srušiti rekord

HRVATSKI reprezentativci, 23 s popisa za Svjetsko prvenstvo, bili su procijenjeni na 364 milijuna eura prije početka turnira u Rusiji. Mjesec dana kasnije Transfermarkt ih procjenjuje na 49 milijuna eura više, iako nekima cijene još nisu osvježene.

Nakon SP-a Ivan Rakitić je i dalje najskuplji s 50 milijuna eura, a slijede ga Ivan Perišić, Andrej Kramarić i Marcelo Brozović, čije su cijene značajno porasle nakon osvojenog srebra. Ante Rebić zabilježio je najveći skok i upravo je on najtraženiji hrvatski reprezentativac ovog ljeta, a inozemni mediji najavljuju da bi uskoro mogao postati i najskuplji.

Ante Rebić je najveći hit ovog ljeta

Rebić je i dalje igrač Eintrachta, u kojem ga nisu imali namjeru prodati, ali sada će teško moći ignorirati brojne ponude puno moćnijih europskih klubova. Prije samo mjesec dana Transfermarkt ga je procijenio na 10 milijuna eura, a danas tri puta više. Bayern je i dalje favorit za njegov potpis, ponajviše zbog Nike Kovača koji ga je vodio u Frankfurtu, mladoj i A reprezentaciji. Njemački mediji tvrde da su pregovori između dvaju klubova već u tijeku, a spominju se cifre od 25 do čak 50 milijuna eura. Drugi u redu koji se spominje posljednjih dana je Manchester United, zbog kojeg se Bavarcima žuri završiti posao.

Prema pisanju talijanskih izvora, problem predstavlja Fiorentina, koja ima pravo na čak 30 posto Rebićevog transfera, jer je nakon dvogodišnje posudbe Nijemcima prepustila Hrvata za samo 2 milijuna eura. Sada će na njegovom transferu zaraditi barem pet puta više.

Vida i Ćaleta-Car pred transferima karijere

Pred transferom karijere je igrač koji je na SP-u odradio samo 90 minuta protiv Islanda. Duje Ćaleta-Car navodno će potpisati za Marseille nakon što obavi liječničke preglede. Još u siječnju mladi branič bio je procijenjen na samo 3 milijuna eura, a sada bi Salzburg na njemu mogao zaraditi 20 milijuna eura. Šibenčanina žele i Sevilla i Lazio.

Najveći posao napravio je Domagoj Vida, kojem je karijera ovog proljeća krenula silaznom putanjom nakon potpisa za Bešiktaš. Turci su ga doveli bez odštete iz Kijeva, a kako se nije naigrao cijena mu je pala na 7 milijuna, a nakon fantastičnih predstava na SP-u procijenjen je na 12 milijuna eura. No, tržište diktira cijenu, pa tako Bešiktaš traži više od 20 milijuna eura za karizmatičnog bećara čija je proslava srebra obišla svijet.

Vidi se smiješi transfer u Premiership. Liverpool je bio najbrži i navodno je Bešiktaš već prihvatio ponudu od 22 milijuna eura. No, nakon toga se pojavila informacija da se u utrku umiješao West Ham, koji nudi više jer želi iskoristiti financijske probleme turskog kluba koji se bori s poštivanjem financijskog fair-playa. Hammersi su i favoriti u ovoj borbi na nekim kladionicama, ali Liverpoolov adut u pregovorima mogao bi biti Dejan Lovren, s kojim bi Vida rado opet udružio snage.

Mandžukić se vraća u Bundesligu?

Drastično se promijenila situacija Marija Mandžukića, koji je prije SP-a imao neizvjesnu budućnost u Juventusu, a koji je u sjeni SP-a doveo Cristiana Ronalda u transferu godine. Mandžukić je, prema talijanskim medijima, bio na izlaznim vratima, ali ga se nakon SP-a Juve ne želi tako lako odreći. Borussia Dortmund zasad je jedina poslala ponudu koja je odbijena, ali čini da je to tek početak. Mandžukićeva cijena skočila je u posljednjih mjesec dana na više od 20 milijuna eura, a ugovor ima još dvije godine.

Veliki skok Brozovića i Kramarića

I Epic Brozo je hit ovog ljeta. U mjesec dana vrijednost mu je skočila za čak 8 milijuna eura i s Kramarićem dijeli treće mjesto. Posljednjih mjeseci spominjali su se razni klubovi, ali Luciano Spalletti želi zadržati obojicu Hrvata u Interu. I Ivanu Perišiću je cijena skočila, na 45 milijuna eura, i još uvijek je zanimljiv Joseu Mourinhu koji ga je i prošle godine želio vidjeti u Manchesteru.

I Andrej Kramarić je zabilježio velik skok. Nakon što je Hoffenheim uveo u Ligu prvaka, Hrvatsku je pogurao prema povijesnom srebru i privukao pozornost najvećih klubova. Visoka cijena ohladit će potencijalne kupce, a do sada je povezivan s Bayernom i Napolijem.

Kovačić preskup za Guardiolu, Badelj na čekanju

Velik interes vlada i za Matea Kovačića, koji je tijekom SP-a rekao da želi iz Madrida, no Real je izvjesio cijenu koju malo koji klub može platiti. Navodno ga Pep Guardiola želi dovesti u Manchester City, ali Englezi ne žele platiti više od 60 milijuna eura.

Nikoli Kaliniću je cijena padala posljednjih pola godine zbog slabe forme u Milanu, a nije mu pomogao ni incident na SP-u, s kojeg je izbačen zbog neslaganja s izbornikom Dalićem. Ipak, sada navodno ima ozbiljnu ponudu Atletico Madrida. Strani mediji tvrde da bi uskoro mogao potpisati za španjolski klub. Ranije su se spominjale i bogate ponude iz Kine.

Nepoznata je sudbina Milana Badelja, koji se na SP-u nije naigrao, ali će mu srebro pomoći u pregovorima s novim klubom. Prema posljednjim informacijama iz Italije, Badelj još nije odustao od Milana, ali u rukavu ima i ponudu Zenita te još nekih klubova. S 29 godina procijenjen je na više od 15 milijuna eura i, što je najvažnije, stiže bez odštete nakon isteka ugovora u Fiorentini.

Modrić preuzeo krunu u Madridu

Šime Vrsaljko također je popravio svoju situaciju igrama na SP-u, jedan je od najskupljih hrvatskih igrača (25 milijuna eura na Transfermarktu), atoliko za njega u ratama nudi talijanski Inter. Atletico je na proljeće vezao Vrsaljka novim ugovorom do 2022. i malo je vjerojatno da će ovog ljeta napustiti klub.

O cijeni Luke Modrića nema smisla pričati jer ona pada s godinama, a kad mu istekne aktualni ugovor s Realom 2020. imat će 35. Transfermarkt ga i dalje drži na 25 milijuna eura, kao i prije SP-a, no jasno je da je njegova vrijednost nakon Zlatne lopte puno veća. Za Hrvatsku je, naravno, neprocjenjiv, a u Madridu nakon odlaska Cristiana Ronalda polako se promiče u najveću zvijezdu u gradu. Ako odluči otići, ovog ljeta može birati bilo koji klub na svijetu.

Indexsport/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)