Home / Vijesti / Svijet / NOVA DRAMA NA BLISKOM ISTOKU: Sirijska vojska ponovno spriječila IZRAELSKI ZRAČNI NAPAD

NOVA DRAMA NA BLISKOM ISTOKU: Sirijska vojska ponovno spriječila IZRAELSKI ZRAČNI NAPAD

Napad u blizini sela Hader, koje se nalazi u graničnom području na Golanskoj visoravni, uzrokovao je materijalnu štetu

Protuzračna odbrana sirijske vojske spriječila je u četvrtak, u ranim jutarnjim satima, zračni udar izraelskih aviona na području regije Quneitra, objavila je državna sirijska agencija Sana, a prenosi Reuters.

Prema izvještaju agencije, koja se poziva na vojne izvore, napad u blizini sela Hader, koje se nalazi u graničnom području na Golanskoj visoravni, uzrokovao je samo materijalnu štetu.

Nekoliko sati prije izraelske snage srušile su sirijsku bespilotnu letjelicu, koja je nadlijetala pogranično područje i ušla u izraelski zračni prostor na Golanskoj visoravni.

U srijedu je i izraelski premijer Benjamin Netanyahu, na sastanku s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, poručio da “Izrael nije prijetnja sirijskom predsjedniku Basharu al-Assadu” te je zatražio od Moskve da makne iranske snage iz Sirije.

“Nećemo poduzimati akcije protiv Assadovog režima, a Vi maknite Irance”, prenio je neimenovani visoki izraelski dužnosnik Netanyahuove riječi upućene ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu tokom sastanka u Moskvi.

Moskva je predložila da budu raspoređene na 80 kilometara od granice i nije pristala na potpuni odlazak, rekao je isti dužnosnik.

Rusija već radi na tome da se iranske snage povuku iz područja Sirije blizu Golanske visoravni, koju je Izrael okupirao još 1967. godine, tokom ratnih sukoba na Bliskom istoku, prenose Agencije.

SB/PD.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)