Home / Ličnosti / ŠOKANTNE TVRDNJE BIVŠEG PREDSJEDNIKA SRJ ZORANA LILIĆA: Gadafi je poslao Koštunici ček od 1.000.000 dolara, TE PARE SU NETRAGOM NESTALE

ŠOKANTNE TVRDNJE BIVŠEG PREDSJEDNIKA SRJ ZORANA LILIĆA: Gadafi je poslao Koštunici ček od 1.000.000 dolara, TE PARE SU NETRAGOM NESTALE

Libijski lider Muamer el Gadafi poslao je ček od milion dolara za Slobodana Miloševića, ali je novac poslije 5. oktobra otišao Vojislavu Koštunici, tvrdi Zoran Lilić

Pokojni libijski vođa Muamer el Gadafi neposredno poslije 5. oktobra dao je bivšem predsedniku SRJ i premijeru Srbije Vojislavu Koštunici ček sa milion američkih dolara, a tim parama se odmah poslije primopredaje izgubio svaki trag!

Ovo je juče rekao Zoran Lilić, bivši predsednik SR Jugoslavije. Prema njegovim riječima, Gadafi je milion dolara najprije bio namenio Slobodanu Miloševiću, ali je sticajem okolnosti, poslije petooktobarske revolucije, keš završio kod Koštunice.

Zarađivao 300 milijardi

Lilić, koji je važio za velikog prijatelja i bliskog saradnika libijskog vođe, podseća da je Gadafi uvek bio voljan da pomogne našoj državi.

– Ček od milion dolara bio je pripremljen da se preda predsedniku Miloševiću, ali je promenio smjer i otišao kod predsjednika Koštunice. Pare su predate, to pouzdano znam. Ali posle se tim parama izgubio svaki trag – rekao je Lilić, koji ne isključuje mogućnost da je Gadafi pojedinim srpskim političarima dao i znatno više novca.

– Pazite,

Gadafi je imao godišnje prihode od 300 do 400 milijardi dolara. Imao je ozbiljne količine para u mnogim evropskim i svjetskim bankama. Ipak, nisam primjetio da se neko kasnije javio da te pare vrati u Libiju. Osim toga, posjedovao je i nestvarno ogromne rezerve zlata u Tripoliju, pa je pravo pitanje zapravo gde je Gadafijevo zlato, a ne blago – objasnio je Lilić.

Posljednji predsednik SRJ i premijer Srbije Vojislav Koštunica, upitan da prokomentariše Lilićeve tvrdnje, na drugoj strani, tvrdi da nema nikakvih saznanja o tome da je postojala Gadafijeva milionska donacija.

YouTube

– Ne znam ništa o tome i nemam takvu informaciju. Takve stvari bi morale da budu evidentirane u državnim arhivama, ukoliko su se desile. Ja se toga ne sećam – kaže Koštunica za Informer.

To je sasvim moguće

Poznati beogradski advokat Toma Fila, koji je branio Slobodana Miloševića u Haškom tribunalu, kaže da lično nema saznanja o milionskom libijskom čeku.

– Međutim, ukoliko Lilić tako kaže, onda je zaista tako i bilo. Njega, inače, neosnovano napadaju da je pomogao tužiocima u Hagu, a to nije istina. Lilić nije htio da svedoči protiv Milana Milutinovića i Nikole Šainovića, on je prije svega veliki patriota i istina je da je imao odlične veze u Libiji. Tako da ako on ima informaciju da je Gadafi poslao Koštunici milion dolara, treba mu vjerovati… – zaključuje Fila.

Dačić: Da li je Tadić uzeo samo orden?

Lider SPS Ivica Dačić je u februaru 2016. godine indirektno osumnjičio bivšeg predsednika države Borisa Tadića da je od libijskog vođe Muamera el Gadafija svojevremeno uzimao novac!

 

Đelić našao Gadafijevih 6,9 miliona dolara!

Božidar Đelić se u vreme dok je bio ministar finansija u Vladi Zorana Đinđića pohvalio da je prilikom preuzimanja državnog sefa 2000. godine našao ček na 6,9 miliona dolara, sa ličnim potpisom Muamera el Gadafija, koji je bio naslovljen “za jugoslovenski narod”. Prema njegovim rečima, ček je unovčen i od toga su isplaćivane plate prosvetarima u Srbiji.

– Da, to se desilo. Ali, razumite me što o tome ne želim detaljnije da pričam. Gadafi je bio osoben čovek, ali više nije medu živima i ne bi bilo korektno da se o tome dalje priča… – izjavio je Đelić.

Dačić je rekao da bi Tadić morao da objasni zašto je tokom pet godina četiri puta išao u Libiju i da odgovori na pitanje da li je orden koji je dobio 2009. jedini poklon koji mu je dao Gadafi.

Dačić je tada pozvao i nadležne organe da provere zašto je tačno Tadić tako često putovao u Libiju. Ta provera nikada nije sprovedena.

Informer/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)