Home / Vijesti / BiH / Pogledajte dramatične snimke s granice: Očajni migranti žele u Hrvatsku, sve je više policije

Pogledajte dramatične snimke s granice: Očajni migranti žele u Hrvatsku, sve je više policije

OKO 200 migranata iz Velike Kladuše danas je krenulo prema granici s Hrvatskom. Međutim, policija BiH ih je zaustavila na stotinjak metara od granice. Oko graničnog prijelaza sve je više policije, kako onih iz BiH tako i hrvatskih. S hrvatske strane granicu nadlijeće i policijski helikopter.

Indexovi reporteri su na terenu i snimili su dramatične prizore policijskog kordona koji sprečava migrante od ulaska u Hrvatsku.

“Želimo prijeći granicu, samo to. Mnogo obitelji došlo je prijeći granicu. Jučer su neki ljudi pokušali ući u Hrvatsku. Ali policija im je oduzela 1500 eura i slomila im mobitele”, ispričao je jedan mladić koji kaže kako dolazi iz Iraka.

Na graničnom prijelazu s Hrvatskom Velika Kladuša – Maljevac raspoređene su jake policijske snage koje osiguravaju lice mjesta, javlja Radio Kladuša. U tijeku su pregovori s migrantima koji bi htjeli ući u Hrvatsku.

Trenutno je promet na graničnom prijelazu otvoren. Oko stotinu migranata krenulo je iz kampa u Velikoj Kladuši prema granici, plan im je bio ući u Hrvatsku.

Grupa migranata zaustavljena je na oko 100 metara od granice.

Dalji prolazak onemogućavaju im policijske snage BiH i Republike Hrvatske. Granični prelaz Velika Kladuša – Maljevac zatvoren je do daljnjeg u oba smjera. U potpunosti je zatvorena i cesta od Tržnog centra Sudo-Luka do granice.


Foto: Volonteri

Kako javlja novinska agencija Patria, promet je na tom graničnom prijelazu odblokiran nešto prije 14 sati.

“Otprilike oko 200 migranata je krenulo prema Hrvatskoj. Naše policijske snage uspjele su osigurati nesmetano odvijanje prometa i u pripravnosti smo. Pripadnici Jedinice granične policije Velika Kladuša dobili su podršku od Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-Sanskog kantona čiji su službenici raspoređeni u blizini prijelaza”, kazao je za Patriju Ado Beganović iz MUP-a USK i potvrdio da se s migrantima pregovara.

Foto: Radio Velika Kladuša

Klix.ba također javlja da su angažirane jake policijske snage.

Velik broj policijskih vozila krenuo je prema hrvatskoj granici, a prema određenim informacijama hrvatska granična policija helikopterom nadzire prijelaz.

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)