Home / Vijesti / BiH / DRŽAVLJANINA HRVATSKE NA KORIDI U BiH NAPAO NJEGOV BIK: Ostao bez bubrega, probijena mu pluća i noge….

DRŽAVLJANINA HRVATSKE NA KORIDI U BiH NAPAO NJEGOV BIK: Ostao bez bubrega, probijena mu pluća i noge….

Svjedoci kaže da se radi o izrazito razvijenom biku natprosječne kilaže koji je ulijevao strah i trepet gdje god da se pojavio.

Muškarca iz Prugova, mjesta blizu Klisa u splitskom zaleđu, na koridi u BiH napao je vlastiti bik.

Svjedoci kaže da se radi o izrazito razvijenom biku natprosječne kilaže koji je ulijevao strah i trepet gdje god da se pojavio, prenosi Dalmacija danas.

Vlasnik ga je odveo u BiH, ali iz još nepoznatih razloga, bik je nasrnuo na svog vlasnika. Navodno je imao i prigodno zašiljene rogove pa je svom vlasniku probio noge, bubreg, a navodno su mu oštećena i pluća.

Muškarac je hitno prebačen u mostarsku bolnicu, gdje mu je odstranjen bubreg, a sada se oporavlja na intenzivnom odjelu. Njegova porodica je u šoku.

Nepredviđena događanja na koridama i sličnim manifestacijama nisu rijetkost. Primjerice, ove godine na koridi u Radošiću bik Medo je prošao ogradu, a pred njim je bježala žena s kolicima. Nije bilo povrijeđenih, ali to se može pripisati sreći.

Koride su zabava u dijelovima Dalmacije, BiH i Srbije. Radi se o tome da se bikovi natjeraju na borbu na različite načine, a na što s vremena na vrijeme upozoravaju društva za zaštitu životinja.

Što je najgore, radi se o mjestima koja su potpuno neopremljena, a zaštita od teških bikova najčešće su obične palete ili grede koje navijače dijele od bikova koji se bore. Stoga je zapravo nevjerovatno da ovakvi slučajevi nisu puno češći.

SlobodnaBosna/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)