Home / After Work / LifeStyle / Pregledajte 20 najboljih pametnih telefona u svijetu, iznenadit će vas koji je prvi

Pregledajte 20 najboljih pametnih telefona u svijetu, iznenadit će vas koji je prvi

IAKO zapravo najviše toga ovisi o vašim potrebama, vašem iskustvu s određenim uređajem i vašim preferencijama, ljudi i dalje obožavaju raditi raznorazne liste najboljih mobilnih uređaja na svijetu.

Realnost je malo drukčija i mnogima je jasno da postoje određeni razredi kvalitete i da se uređaji unutar istog cjenovnog ranga zapravo tek kozmetički razlikuju, a o nijansama određuju brojni testovi koji su prosječnom korisniku potpuno beznačajni jer teško je da ćete se osjećati posebno zakinuti zbog toga što kamera vašeg pametnog telefona na DxOMarku ima ocjenu 97, a ne 99.

Business Insider objavio je listu trenutno najboljih pametnih telefona i premda je ovo još samo jedan u dugom nizu pregleda koje možete i ne morate shvatiti ozbiljno, dobar je pregled uređaja koji se smatraju najboljima u ponudi.

20. BlackBerry KeyOne (od 3400 do 5550 kuna)

Za sve one koji žude za klasičnom fizičkom tipkovnicom, ovaj nasljednik Priva je odličan izbor za one koji žele kombinaciju modernog i starog uređaja.

19. Motorola Moto Z2 Force (oko 3500 kuna)

Motorolina uzdanica na prvi pogled ni po čemu ne zaostaje za konkurencijom i radi se o solidnom premium uređaju, ali problem je u dodacima o kojima previše ovisi. Naime, modovi kao što su eksterni zvučnici i veća baterija jedini su načini na koji se Z2 Force može mjeriti s daleko jačim uređajima.

18. Moto G6 Plus (2500 kuna)

Ako želite uštedjeti, G6 Plus odličan je izbor je zapravo nudi sve što trebate od jednog pametnog telefona, i to po daleko nižoj cijeni. Naravno da postoje razlike u kvaliteti, ali vrijedi se zapitati koliko su vam te razlike bitne.

18. iPhone 6S/6S Plus/SE (2700 do 4000 kuna)

Iako se radi o mobitelima koji su stari već dvije godine, Apple od šestice S nije napravio ništa korijenski značajnije. I dalje je riječ o kvalitetnim uređajima, i dalje dobro podnose nadogradnje, a ako vam se nije svidio prijelaz s petice na šesticu, SE je odličan izbor.

16. Essential Phone (3200 kuna)

Ne samo da se može pohvaliti odličnim dizajnom već se radi i o uređaju s odličnim specifikacijama. Osim što ima izvrsnu verziju Androida, može se pohvaliti još i odličnom periferijom kao što je 360-kamera i podloga za bežično punjenje. Uz sve to, nedavno mu je i pala cijena za dvjestotinjak dolara.

15. Apple iPhone 7 Plus (4200 kuna)

Prošlo je više od godinu dana otkad se pojavio, ali sedmica Plus je i dalje izvanredan izbor za svakog kupca. Naime, razlike između 7 Plus i 8 Plus postoje, ali budite sigurni da razlika u cijeni to ne opravdava.

14. Galaxy S8 i S8 Plus (4600 ili 5500 kuna)

Novi S9 je bolji telefon, to nitko ne dovodi u pitanje, ali cijena starijeg uređaja ipak je još uvijek dovoljno dobar razlog da razmislite o ovim izvrsnim uređajima.

13. Razer Phone (6500 kuna)

Predstavili su ga kao uređaj za gejmere, ali Razer je puno više od toga. Ne samo da ima odličan zaslon koji bi trebao poslužiti kao uzor ostalim proizvođačima već se u moru pametnih telefona izdvaja i odličnim zvukom, specifikacijama i dizajnom.

12. Huawei Mate 10 Pro (5700 kuna)

Iako se ne može pohvaliti posebno originalnim dizajnom, Mate 10 Pro je zvijer, a ako ste posebno nabrušeni na dugotrajnu bateriju, ovo je uređaj koji ste čekali.

11. Samsung Galaxy Note 8 (6400 kuna)

Kombinirajući sve ono najbolje što nude Galaxy S i Note serije, Note 8 je odličan izbor za sve ljubitelje uređaja koji dolaze sa stylusom. Svi ostali vjerojatno će pronaći nešto drugo na ovoj listi.

10. HTC U12+ (5000 kn) 

Ako padate na poseban dizajn, HTC je ovog puta zanemario klasični pristup pa uređaji dolaze u sjajnim bojama koje mijenjaju boju ovisno o svjetlu. Imaju sve ono što i ostali kvalitetni HTC-ovi uređaji, ali ovog puta sve je malo bolje.

9. LG G7 (5300 kuna)

Ljubitelji glazbe trebali bi razmisliti o ovom uređaju. Naime, osim što ima apsolutno sve što tražite od premium telefona, posebnost G7 je to što ima i izuzetno kvalitetnu amplifikaciju signala što znatno pridonosi kvaliteti zvuka koju dobivate u slušalicama.

8. Google Pixel 2 (6000 kuna)

Možda nije najljepši na listi, ali ima najčišću verziju operativnog sustava koju ćete pronaći na bilo kojem Androidu. Na sve to dodajte izvrsnu kameru, performanse i bateriju. A za razliku od prethodnika, ovaj je i vodootporan.

7. Apple iPhone 8 (6400 kuna)

Realno, ako već imate iPhone 7 ili 7 Plus i zadovoljni ste, ne postoji jedan jedini razlog da kupujete osmicu. Međutim, koliko god to isticali, činjenica je da se radi o boljem uređaju od prethodnika. Posebno ako ste oduvijek željeli bežično punjenje.

6. Samsung Galaxy S9 (6500 kn)

Ovo je odličan uređaj i ako tražite vrhunski telefon koji će zadovoljiti sve vaše prohtjeve, našli ste uređaj za sebe. Jedini problem? Nije S9 Plus, a i cijena nije baš najprihvatljivija.

5. Google Pixel 2 XL (8300 kn)

Kad se pojavio, neki korisnici žalili su se na zaslon koji nije bio ono na što su navikli na ostalim Androidima. Međutim, nakon što je Google izbacio zakrpu, dobili smo jedan od najboljih uređaja na tržištu. Uzmite sve ono što vrijedi na običnom Pixelu, povećajte i dodajte malo bolji dizajn.

4. Apple iPhone X (9000 kn)

Iako nije ono za što se Apple borio, “desetka” je odličan telefon. I premda će vam korisnici Androida reći da je dizajn smiješan, činjenica je da mnogi proizvođači Androida sada kopiraju X. Kritika je bezbroj, ali na kraju dana – iPhone X je odličan. Cijena, s druge strane, nije.

3. Apple iPhone 8 Plus (7400 kn)

Od svih uređaja koje je Apple prošle godine izbacio, iPhone 8 Plus je uvjerljivo najbolji. Ne donosi ništa spektakularno novo u odnosu na 7 Plus, ali kamera je izvrsna, hardverski rastura na svim testovima i cijena je, za razliku od desetke, daleko prihvatljivija.

2. Samsung Galaxy S9 Plus (7300 kn)

Uzmite sve ono napisano o iPhoneu 8 Plus i na to nadodajte još bolju kameru. Sve ono što tražite od pametnog telefona, pronaći ćete u S9 Plus. Ovo je odličan telefon s kojim se ne možete zeznuti.

1. OnePlus 6 (4000 kuna)

Autor teksta odlučio je na prvo mjesto staviti novo izdanje jednog od najpopularnijih telefona prilagođenih džepu prosječnog konzumenta. Istina, nema bežično punjenje, otporan je na vodu, ali nema službeni rejting, a ni kamera nije najbolja u ponudi.

U isto vrijeme, ima bolje performanse od svih ostalih Androida, odličan dizajn, kamera vas neće razočarati, ima i najbrže punjenje, a najvažnije, cijena je upola manja od telefona s kojima se natječe.

A to je bitno.

Index.hr/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)