Home / Ličnosti / MOJ SIN JE HRVAT I SLAVIĆE OLUJU“ Severina poručila kralju bakra koji jezik njihovo dete prvenstveno mora da nauči

MOJ SIN JE HRVAT I SLAVIĆE OLUJU“ Severina poručila kralju bakra koji jezik njihovo dete prvenstveno mora da nauči

Severina Kojić poručila Milanu Popoviću da njihov naslednik Aleksandar treba da obeležava zločinačku akciju u kojoj je proterano 250.000 Srba.

Pevačica Severina Kojić poručila je srpskom biznismenu Milanu Popoviću da je njihov šestogodišnji sin Aleksandar Hrvat i da će slaviti zločinačku akciju „Oluju“!

Bivši partneri ovih dana preko svojih advokata vode pravi rat oko toga u koju će osnovnu školu upisati mališana. Dok Milan predlaže Američku internacionalnu školu u Zagrebu, gde bi Aleksandar učio nastavu na engleskom jeziku, Severina insistira da to bude državna ustanova, gde će im sin sticati znanje na hrvatskom.

Žrtva diskriminacije

Kao glavni argument protiv klasične hrvatske škole Popović navodi to što bi njihov sin mogao da ima probleme jer mu je otac Srbin.

– Deca u školi koju Severina predlaže obeležavaju dan pada Vukovara i Aleksandar bi mogao da bude izložen diskriminaciji vršnjaka – stoji u dopisu koji je srpski „kralj bakra“ poslao pevačici preko advokata.

Njemu je ubrzo, isto preko pravnog lica, stigao Severinin odgovor u kom piše da će njihov sin svakako slaviti akciju „Oluja“, u kojoj je oko 250.000 Srba proterano iz Hrvatske!

– Pre svega, Aleksandar je Hrvat, pa nema razloga da bude žrtva diskriminacije drugih Hrvata. Godišnjicu pada Vukovara, godišnjicu ‘Oluje’ i slično, obeležava cela Hrvatska, te je reč o delu istorije o kome će Aleksandar, kao i svako drugo dete učiti u školi – poručila je pevačica, očigledno zaboravljajući da je trenutno u braku takođe sa Srbinom, Igorem Kojićem, sinom folk pevača Dragana Kojića Kebe.

Uči maternji jezik

Severina je potom dodala kako je važno da Aleksandar bude okružen decom svoje nacionalnosti.

– Detetu bi društvo iz razreda bilo pretežno hrvatske nacionalnosti, a Aleksandar je Hrvat, koji od rođenja živi u Zagrebu i u njegovom interesu je da prvenstveno uči hrvatski jezik. On je u vrtiću počeo da uči da piše na hrvatskom, a u osnovnoj školi mora savršeno da nauči prvenstveno svoj maternji jezik, a tek potom i strane – stoji u odgovoru pevačice srpskom „kralju bakra„, u prepisci njihovih advokata.

 

Balkanspress/Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)