Home / Vijesti / Gradovi / SRBI U BEČKIM VILAMA UZGAJALI MARIHUANU: Evo kako je “vrhunski” organizovana krimi-banda PALA U AUSTRIJI!

SRBI U BEČKIM VILAMA UZGAJALI MARIHUANU: Evo kako je “vrhunski” organizovana krimi-banda PALA U AUSTRIJI!

Organizovana kriminalna grupa, koju su činila čak 24 srpska državljanina, uhapšena je u Beču zbog sumnje da je u laboratorijama uzgajala marihuanu.

U zajedničkoj akciji srpske i austrijske policije u petak je u Beču uhapšena banda srpskih kriminalaca koja je u laboratorijama uzgajala marihuanu. Oni se sumnjiče da su od početka 2017. godine pa sve do hapšenja prodavali kanabis širom Evrope i tako zaradili gotovo devet miliona eura.

Kao u filmskoj akciji, više od 200 policajaca skoro istovremeno je upalo na dvadeset različitih lokacija širom Austrije i uhapsilo 26 osoba, od kojih su čak 24 srpska državljanina, jedan Hrvat i jedan Austrijanac.

Mjerili, pakovali, prodavali

– Tokom pretresa kuća i objekata koje su koristili članovi narko-klana austrijska policija je otkrila 14 narko – fabrika sa više od 7.500 biljaka u raznim fazama razvoja. Procjenjeno je da bi to bilo oko 350 kilograma suhe marihuane. Takođe su otkrivena tri skladišta koja su članovima grupe služila za mjerenje i pakovanje droge – kaže sagovornik Informera blizak istrazi.

Tokom akcije pronađeno je i 10 kilograma “trave” već spremljene za prodaju, kao i veća količina drugih narkotika.

– Pronađeno je više od tri kilograma kokaina, 600 grama heroina, kao i 80.000 eura. Interesantno je da je policija zaplijenila više od 30 mobilnih telefona, od kojih su većina “blekberi”. Oni su bili šifrovani kako bi bilo gotovo nemoguće presresti komunikaciju između članova bande i njihovih kupaca, koji će takođe biti privođeni u narednom periodu – kažu Informerov izvor.

Inače, rad srpske Uprave kriminalističke policije (UKP), Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) i njihovih austrijskih kolega na razbijanju ove dobro organizovane kriminalne grupe počeo je početkom prošle godine.

Šest mjeseci istrage

– Nakon višemjesečne istrage utvrđeno je da je grupa počela da djeluje još početkom 2017. godine. Članovi bande su iznajmljivali kuće u Beču i okolini, u kojima su instalirali laboratorije za uzgoj marihuane – tvrdi  sagovornik ovog lista.

Austrijska policija je inače procijenila da je klan od početka djelovanja pa do hapšenja proizveo skoro 900 kilograma marihuane, čija je vrijednost procjenjena na tri i po miliona eura

SB/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)