Home / Ličnosti / NOVA PONUDA ZA DŽEKU: Posrnuli velikan u zamjenu nudi već posuđenog napadača koji puni mreže u Primeri

NOVA PONUDA ZA DŽEKU: Posrnuli velikan u zamjenu nudi već posuđenog napadača koji puni mreže u Primeri

Edin Džeko je nakon nepune tri sezone u dresu Rome nadmašio vlastiti učinak iz Manchester Citya. U srijedu je stigao do 73. gola kao napadač Vučice, tj. već sada je postigao jedan gol više nego za četiri i po godine u Cityu.

Kapiten bh. reprezentacije je odigrao briljantnu sezonu u Ligi šampiona sa osam golova zbog čega će definitivno ovog ljeta na adresu rimskog kluba stići mnoge ponude.

Prema svemu sudeći najuporniji će biti Milan. Dijamant je dugogodišnja želja ovog posrnulog evropskog giganta. Rossoneri su ga htjeli dovesti još u vrijeme kada je bio član Wolfsburga, Adriano Galliani je lično dolazio u Sarajevo na pregovore. Međutim, Džeko je završio među Građanima…

Nekoliko godina kasnije Milan će opet pokušati, istina sada sa drugim vlasnikom i novim ljudima za pregovaračkim stolom, tandemom Fassone-Mirabelli koji su prošlog ljeta odradili vrlo dobar “mercato”.

Tuttosport piše kako je namjera Rossonera da Džeku dovedu na San Siro tako što će Romi ponuditi Carlosa Baccu koji je na posudbi u Villarealu. Kolumbijac ove sezone igra sasvim zadovoljavajuće, na 33 susreta La Lige postigao je 15 golova.

Ipak, za razliku od prethodnih sezona Roma ovog ljeta neće biti primorana da prodaje najbolje igrače. Finansijska situacija je značajno popravljena, zahvaljujući odličnim rezultatima u Ligi prvaka zarađeno je skoro 100 miliona eura.

Džeko je zimus odbio Chelsea, u međuvremenu je postao zaštitni znak Giallorossa i omiljen igrač među tifozima tako da ukoliko zaista žele “devetku” Vučice Rossoneri će se morati vrati sa mnogo boljom

ponudom, ali pitanje je da li bi i to bilo dovoljno jer u rimskom klubu sigurno nisu toliko naivni da se tek tako odreknu jednog od najboljih napadača današnjice.

 

(sportske.ba/SB/Poslovnidnevnik.ba)

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)