Home / Vijesti / Regija / (VIDEO) VJETAR ODNIO AMERIČKI MEGAKRUZER U BOKI KOTORSKOJ: Brod dug 288 metara IZGLEDAO KAO LIST U OKEANU!

(VIDEO) VJETAR ODNIO AMERIČKI MEGAKRUZER U BOKI KOTORSKOJ: Brod dug 288 metara IZGLEDAO KAO LIST U OKEANU!

Jak vetar odneo je 288 metara dugi brod sa mesta za sidrenje ispred Dobrote i doveo ga u blizinu obale Prčnja. Brod se održava na poziciji uz pomoć mašina

 Trenutno nema opasnosti da se nasuče, ali je iskrcavanje putnika prekinuto.

Megakruzer “Crown Princess” američke kompanije “Princess Cruises” našao se jutros u neprilici u zalivu Boke Kotorske, pišu podgoričke Vijesti.

Izuzetno jak istočni vetar odneo je 288 metara dugi brod sa uobičajene pozicije za sidrenje ispred Dobrote i doveo ga na samo kabl udaljenosti od obale Prčnja.

Gorostasni brod, od skoro 114.000 tona, sa naporom se održava na poziciji uz rad mašina, kao i pramčanih i krmenih bočnih propelera.

Na brodu je pilot Tihomir Andrić koji koordinira manevrom. Kaže da trenutno nema opasnosti da se brod nasuče ili udari u obalu, ali je situacija daleko od redovne.

Veštim manevrom, uz istovremeni rad pramčanih i krmenih bočnih potisnika i vožnju krmom glavnih mašina, brod je nešto pre 10 časova uspeo da se izvuče iz nezgodnog položaja i udalji od obale u Prčnju.

Zbog nesvakidašnje situacije bilo je prekinuto iskrcavanje putnika sa kruzera, koje su tenderi sa broda prevozili do obale u Kotoru.

Očekuje se da će to biti nastavljeno nakon što brod bude zauzeo novu poziciju, gde će manje biti izložen udarima vetra i na kojoj će biti sigurno usidren.

Neoubičajeni prizor sa obale prati veliki broj meštana i turista, a more pred centrom Prčnja je potpuno zamućeno od rada propelera “Crown Princess-a”.

Informer/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)