Home / Vijesti / Regija / ROMA NA KORAK DO SENZACIJE Liverpool uz pomoć sudaca do finala Lige prvaka

ROMA NA KORAK DO SENZACIJE Liverpool uz pomoć sudaca do finala Lige prvaka

LIVERPOOL će s Real Madridom igrati u finalu Lige prvaka. Pred više od 70 tisuća navijača na Olimpicu Roma i Liverpool odigrali su još jednu spektakularnu utakmicu. Roma je u ludoj završnici slavila 4:2, gol joj je nedostajao za produžetke, a Liverpool s ukupnih 7:6 prošao u finale.

Utakmicu su obilježile i sudačke pogreške kojima je Roma teško oštećena, ali svoj europski put završili su kao pobjednici.

Nakon golijade (5:2) u prvoj utakmici, Liverpool je najavio novu pogotkom Manea u 9. minuti. Alisson je bacio loptu do Kolarova, koji je pokrenuo napad, ali je Nainggolan na centru izgubio loptu, Firmino se sjurio u šesnaesterac, dodaio lijevo Maneu, a on s deset metara pogodio za 0:1. Bio je to njegov deveti gol ove sezone u 10 nastupa u LP, dok je Firminho upisao sedmu asistenciju uz 10 golova.

Roma je izjednačila nakon šest minuta. Visoku loptu s lijevog krila El Shaarawy je spustio pred gol, Dejan Lovren je ispucao i pogodio svog suigrača Milnera u glavu, a lopta se odbila u gol za 1:1.

Samo 10 minuta kasnije Liverpool je opet poveo. Milner je ubacio iz kornera, Džeko je bio najviši u skoku, ali je loptu poslao prema svom golu pred Wijnalduma koji lako zabija za 1:2.

U 35. minuti Milner je umalo zabio još jedan autogol, El Shaarawy je pucao sa 20-tak metara, a lopta je okrznula Milnera i promijenila smjer te pogodila stativu.

U 39. minuti dogodila se sporna situacija kada je El Shaarawy pao na ulasku u kazneni prostor. Tražio je jedanaesterac, ali Skomina je odmahnuo rukom.

Skomina i pomoćnici oštetili Romu za dva penala

Iskusni slovenski sudac i njegovi pomoćnici oštetili su Romu za dva jedanaesterca koja nisu dosudili.

Druga vrlo sporna situacija dogodila se u 49. minuti. Džeko je srušen na ulasku u šesnaesterac i Skomina bi možda i dosudio penal da njegov pomoćnik trenutak ranije nije podigao zastavicu i označio zaleđe. Usporena snimka otkriva da zaleđa nije bilo te je Roma oštećena za kazneni udarac.

“Vučica” je ipak stigla do pogotka par minuta kasnije. U 52. je Džeko zabio odbijanac s desetak metara nakon što je Karius skinuo udarac El Shaarawyja.

U 63. minuti domaćin je oštećen za još jedan kazneni udarac nakon što je Alexander-Arnold rukom obranio udarac El Shaarawyja. Suci nisu reagirali.

Džekin gol probudio je tribine, navijači su tražili pobjedu, a Roma pritisnula i redala šanse, a onda je uslijedila prava drama.

U 86. minuti Nainggolan je zabio krasan gol za 3:2, opalio je snažno s ruba kaznenog prostora, a lopta se od suprotne stative odbila u gol.

U sudačkoj nadoknadi Romi je konačno dodijeljen jedanaesterac, opravdao, nakon što je Klavan igrao rukom. Za peti gol i moguće produžetke više nije bilo vremena.

Liverpool će u finalu 26. svibnja u Kijevu igrati protiv Real Madrida.

“Redsima” će to biti osmo finale, a do sada su slavili pet puta, dok će Real nastupiti u svom 16. finalu Kupa i Lige prvaka, a do sada je ‘Kraljevski klub’ osvojio rekordnih 12 europskih naslova.

ROMA – LIVERPOOL  4:2

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)