Home / Ličnosti / MESIĆ ZAMJERIO JANDROKOVIĆU: “Ja se ne bih povukao pred Šešeljem, time mu se samo daje na značaju”

MESIĆ ZAMJERIO JANDROKOVIĆU: “Ja se ne bih povukao pred Šešeljem, time mu se samo daje na značaju”

Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić izjavio je da on ne bi napustio Beograd da je bio u delegaciji Sabora nakon incidenta koji je izazvao lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj u Skupštini Srbije.

Mesić je za list Danas rekao da je hrvatska delegacija odlaskom iz Beograda samo dala na značaju Šešelju, što je on i želio postići svojim ponašanjem. “Namjera Šešelja je da isprovocira i da napravi zbrku između naše dvije zemlje. Ja bih, da sam bio na mjestu hrvatske delegacije, Šešeljevo ponašanje ignorirao, njemu ne treba nikako davati na važnosti”, rekao je Mesić.

Dodao je da incident neće utjecati na odnose dviju zemalja i naglasio da je Šešelj problem Srbije, a ne Hrvatske.

“Ako želi ući u EU, Srbija mora riješiti probleme sa susjedima, uključujući i Hrvatsku. U tom kontekstu, za Srbiju su nezgodni incidenti koje Šešelj radi. On izaziva neugodnosti Srbiji i može se reći da je on trn u peti vlastima u Beogradu”, rekao je Mesić.

Podsjetimo, Šešelj je u četvrtak u Skupštini Srbije vrijeđao članove hrvatske delegacije koju je predvodio predsjednik Sabora Gordan Jandroković, nakon čega je delegacija Hrvatskog sabora prekinula posjetu Srbiji.

Srpska radikalna stranka sama se ranije ‘pohvalila’ na svojim mrežnim stranicama da je Šešelj, koji je nedavno u Haagu osuđen na deset godina zatvora zbog protjerivanja Hrvata iz vojvođanskih Hrtkovaca, ispred Skupštine Srbije “zgazio hrvatsku zastavu” i psovao saborsku delegaciju.

’Šešelj je na ulazu u Narodnu skupštinu ugledao hrvatsku zastavu, pritrčao, oborio stijeg na beton, pokušao je poderati zastavu, a onda su je on i zastupnik Filip Stojanović gazili’, priopćeno je iz SRS-a. U priopćenju su dodali i da je Šešelj hrvatskoj delegaciji u skupštinskom predvorju rekao: ‘Sad sam vam tamo vani izgazio ustašku zastavu, j***m vam majku ustašku svima’, dodaju u priopćenju SRS-a, javlja Blic.

SB/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)