Home / After Work / LifeStyle / SVE JE IMO A NIŠTA IMO NIJE: Todorićev privatni otok ide pod kiriju, evo kako izgleda raj posrnulog GAZDE

SVE JE IMO A NIŠTA IMO NIJE: Todorićev privatni otok ide pod kiriju, evo kako izgleda raj posrnulog GAZDE

Otok Smokvica u blizini Rogoznice u Šibensko-kninskoj županiji više od deset godina koristila je obitelj Todorić kao svoj ljetnikovac, daleko od očiju javnosti

Prošle je jeseni vraćen državi, kao i svi objekti na njemu. U Ministarstvu za državnu imovinu naglasili su kako je taj otok i objekte obitelj Todorić koristila bespravno te su već tada najavljivali njegovo davanje u dugogodišnji zakup. A upravo to mu se sada i sprema. Cijena zakupnine trebala bi biti oko 4 milijuna kuna godišnje (oko milijun maraka).

px2_1

px6

px_1

Uz Smokvicu na natječaj za prodaju ide hotel Hrvatska i Iž te niz drugih nekretnina, što bi trebalo biti poznato do početka idućeg tjedna odnosno do kraja travnja, doznaje se iz ministarstva. Priprema se i prodaja hotela s dvije zvjezdice Hrvatska u Baškoj Vodi na Makarskoj rivijeri, po cijeni od oko 54 milijuna kuna, kao i prodaja hotela Iž u Zadru putem javnoga natječaja, za što se još očekuje procjena vrijednosti nekretnine.

Nakon mnogo neuspješnih pokušaja prodaje i/ili i davanja u zakup u zadnjih više od 15 godina, Češka vila na otoku Visu ponovno će biti ponuđena putem javnoga natječaja u zakup, ovaj put, kako kažu iz Ministarstva, i s mogućnošću prava građenja. Od vila u državnom vlasništvu na prodaju će i vila Lovorka u Lovranu, čija je procijenjena vrijednosti 6 milijuna kuna, a planira se i novi natječaj za prodaju vile u Grškovićevoj ulici u Zagrebu te za zemljište u Stankovcima, koji na prethodnom natječaju nisu našle kupca.

piše Express/Poslovnidnevnik.ba

 

 

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)