Home / Vijesti / BiH / DODIK SASLUŠAN U SIPA-i: U zgradu SIPA ušetao u pratnji branioca, pravdao se da nije mogao…

DODIK SASLUŠAN U SIPA-i: U zgradu SIPA ušetao u pratnji branioca, pravdao se da nije mogao…

Dodik se nalazi pod istragom Tužilaštva BiH zbog sumnje da je zajedno sa Radenkom Mirkovićem (50) počinio krivično djelo izborne prevare, tokom lokalnih izbora 2016. godine, kao i zbog afere u kojoj su “Putevi RS” oštećeni za oko 3,4 miliona maraka.

Bivši poslanik SNSD u Narodnoj skupštini RS Siniša Dodik (39), koji je pod istragom zbog trgovine uticajem i izborne prevare, poslije godinu i po dana bjekstva vratio se u BiH i u pratnji advokata se javio Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA), saznaje SrpskaCafe.

Dodik je u zgradu SIPA u Istočnom Sarajevu ušetao u pratnji branioca, a iako je Tužilaštvo BiH još u novembru 2016. izdalo naredbu za njegovo hapšenje, on ipak nije lišen slobode. Nakon razgovora s inspektorima pušten je kući uz dogovor da se naknadno javi predmetnom tužiocu kako bi bio saslušan u svojstvu osumnjičenog. Nezvanično saznajemo da se istražiocima pravdao da nije mogao ranije da se odazove na saslušanje, jer je sve vrijeme bio na liječenju u Srbiji. Kao prilog toj tvrdnji istražiocima je dostavio i određenu medicinsku dokumentaciju.

Siniša Dodik nalazi se pod istragom Tužilaštva BiH zbog sumnje da je zajedno sa Radenkom Mirkovićem (50) počinio krivično djelo izborne prevare, tokom lokalnih izbora 2016. godine, kao i zbog afere u kojoj su “Putevi RS” oštećeni za oko 3,4 miliona maraka.

Dodiku se na teret stavlja da je u okviru te afere počinio krivično djelo davanje dara ili drugih oblika koristi za trgovinu uticajem. U istom predmetu SIPA je ranije uhapsila Duška Lazarevića i Dragana Vukajlovića, službenika Kancelarije za razmatranje žalbi BiH koji je navodno od Dodika primio 40 000 KM mita kako bi njegovoj firmi “Elektrounion” omogućio da nezakonito stekne 3,4 miliona maraka. Nedugo nakon njihovog hapšenja Dodik je pobjegao u Srbiju i sve do sada istražiocima nije bio dostupan, a naredba za hapšenje izdata je 7. novembra 2016. godine.

SB/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)