Home / After Work / LifeStyle / Ostavila papagaja sa upaljenim televizorom, progovorio turski

Ostavila papagaja sa upaljenim televizorom, progovorio turski

Šta se dogodi kad ostavite papagaja samu u kući s upaljenim televizorom? Pa, ako se vrte turske sapunice i ako je pametna kao Mitzy iz Malog Lošinja, velike su šanse da će progovoriti turski.

Sanda Polonijo je tako prije nekoliko dana na Facebook stranici Papige.info objavila snimku svoje dvije i pol godine stare ženke papagaja afričkog sivog žakoa sa simpatičnim opisom: “Odem na posao, pustim joj tv, vratim se doma, ona priča turski”.

Mitzy je turski ili neku inačicu tog jezika naučila jer joj je televizija, priča njena vlasnica, odlično društvo kad je sama u kući.

“Papige nikako ne vole biti same i kad ih se zapostavi, znaju same sebi čupati perje. Zato joj svaki put kad idemo van iz kuće ostavimo upaljen televizor ili pustimo da se vrti YouTube. A turskih serija ima koliko hoćeš, pa brzo pokupi zvukove”, objašnjava Polonijo.

Sivi žakoi inače su popularne kućne životinje, jer jako brzo uče jezik i mogu slagati i duže rečenice. Njihova inteligencija može dosegnuti razinu prosječnog devetogodišnjaka, a mogu doživjeti i sto godina. Inače, Mitzy puno priča, ponekad zapjeva, a jako voli slati i puse.

“Dobila sam je kad je imala tri mjeseca i jako se vezala za mog dečka. Oni se maze i ljube, a mene i sve ostale grize i ne da nam blizu, ja je ne smijem ni dirnuti. No, svašta sam je naučila pa mi voli pričati”, kaže Sanda koja je objavila još nekoliko i snimaka Mitzy.

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)