Home / Ličnosti / Bivši šef FBI: Moguće da Rusija ima kompromitujuće informacije o Trampu

Bivši šef FBI: Moguće da Rusija ima kompromitujuće informacije o Trampu

 Džejms Komi u intervjuu američkoj televizijskoj mreži Ej Bi Si (ABC) rekao da je “zapanjujuće” pomisliti da Rusija ima kompromitujuće informacije o Trampu ali da tu mogućnost ne treba isključiti.

Bivši direktor Federalnog istražnog biroa (FBI) Džejms Komi izjavio je da postoji mogućnost da Rusija poseduje kompromitujuće informacije o američkom predsedniku Donaldu Trampu i da verovatno postoje dokazi o njegovom “ometanju pravosuđa”, prenela je agencija AP.

Komi je u intervjuu američkoj televizijskoj mreži Ej Bi Si (ABC) rekao da je “zapanjujuće” pomisliti da Rusija ima kompromitujuće informacije o Trampu ali da tu mogućnost ne treba isključiti.

Prema njegovima rečima, verovatno je da je Tramp ometao pravosuđe u svojim predsedničkim postupcima.

Komi je rekao da američki predsednik “moralno nepodoban” da vodi SAD insistirajući da je Tramp “lažov”.

“Ne verujem u priče da je mentalno nesposoban ili da je u prvoj fazi demencije. Mislim da nije mentalno već moralno nepodoban da bude predsednik. Naš predsendik treba da bude oličenje poštovanja i da se vodi vrednostima koje su u srcu naše zemlje. Jedna od tih vrednosti je istina a to predsednik nije sposoban da poštuje”, rekao je Komi u dugom intervjuu američkoj televiziji.Bivši šef FBI sutra treba da izda knjgu “A Higher Loyalty: Truth, Lies, and Leadership” (Velika lojalnost: Istina, laži i vođstvo) u kojoj opisuje 20 godina karijere za vreme predsednika Džordža Buša mlađeg i rada u FBI-u od 2013. do 2017. godine. ;

Komi u knjizi, čiji su delovi procureli u javnosti, piše da je Tramp “okoreli lažov” koji ljude oko sebe podređuje lojalnosti kao “vođa mafije”.

Prema njegovim rečima, Tramp je “nepošten predsednik, odvojen od stvarnosti i institucionalnih vrednosti” koji vlada “vođen egom” i lojalnošću koju zahteva da mu bude iskazana.

Tramp je Komija smenio u maju prošle godine zbog istrage FBI-a o mogućoj predizbornoj saradnji Trampovih saradnika s Rusijom 2016. godine.

Komi je ranije u Senatu Kongresa SAD već pominjao pritiske Bele kuće i da je Tramp zahtevao njegovu lojalnost i zatražio da odustane od istrage protiv generala Majkla Flina, tadašnjeg savetnika za državnu bezbednost koji je bio primoran na ostavku.

Izvor:Novosti
Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)